Gemeente Geertruidenberg


SMS-alert vanaf 15 oktober beschikbaar in gemeente Geertruidenberg

SMS-alert is een service waarmee hulpverlenende instanties, zoals de politie, brandweer en de ambulancedienst in staat zijn u zeer snel te informeren over incidenten in uw directe omgeving.

Ruim een jaar geleden startte de politie in de Tilburgse wijk de Reeshof een nieuw project. Zij stuurde aan deelnemende burgers een SMS-bericht als er bijvoorbeeld een inbreker in de wijk gesignaleerd was, of als er een kind vermist werd. Het project kreeg de naam SMS-alert en werd een groot succes. Zo werden er o.a. 2 dieven aangehouden en 3 vermiste kinderen terug gevonden. Ook werden deelnemers gewaarschuwd voor oplichters aan de deur.

SMS-alert is vanaf 15 oktober 2006 beschikbaar in de gemeente Geertruidenberg. Gemeente, politie, brandweer en GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) ondersteunen dit project van harte.

Wat is SMS-alert?

SMS-alert is een service waarmee hulpverlenende instanties, zoals de politie, brandweer en de ambulancedienst in staat zijn u zeer snel te informeren over incidenten in uw directe omgeving. De politie kan u bijvoorbeeld een SMS-bericht sturen dat er een beroving heeft plaatsgevonden in uw wijk en u vragen om te letten op de overvallers die op de vlucht zijn. Ook de brandweer en ambulancedienst kunnen u waarschuwen, bijvoorbeeld bij een grote brand met veel rookontwikkeling. Verder kunnen SMS-berichten verstuurd worden om problemen te voorkomen, bijvoorbeeld wanneer onbevoegde collectanten in uw wijk rondlopen. SMS-berichten worden verstuurd aan de hand van postcodes, dus u krijgt informatie uit uw directe omgeving.

U kunt helpen!

De SMS-berichten zijn bedoeld voor uw eigen veiligheid. Soms kunt u ook helpen door informatie door te geven via het in het SMS-bericht genoemde telefoonnummer. Op die manier draagt u bij aan het vinden van het vermiste kind of het aanhouden van een inbreker.

Zo meldt u zich aan voor SMS-alert:

* Maak het volgende SMS-bericht met uw mobiele telefoon: PMWB gevolgd door uw postcode en uw huisnummer, bijvoorbeeld: PMWB5570AB23.

* Stuur het bericht naar nummer: 8844. Deze aanmeldings-SMS betaalt u deels zelf. De berichten die naar u verzonden worden, zijn voor u kosteloos.

* U ontvangt kort na de aanmeldings-SMS een welkomst-SMS van de politie waarin staat dat u zich aangemeld heeft. In hetzelfde bericht staat een wachtwoord.

* Met uw eigen mobiele nummer en wachtwoord kunt u via de website van de politie Midden en West Brabant (www.politiemwb.nl) uw gegevens raadplegen en wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven op welke tijdstippen u géén berichten wilt ontvangen van SMS-alert (bijvoorbeeld 's nachts).

Zo kunt u zich weer afmelden

Maak een SMS-bericht met PMWBSTOP en stuur dit bericht naar nummer: 8844. Zodra u dit bericht heeft verzonden, krijgt u géén berichten meer van de politie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over SMS-alert, dan kunt u die vinden op www.politiemwb.nl of u kunt contact opnemen met de politie middels telefoonnummer 0900-8844.
Gemeente, politie, brandweer en GHOR hopen dat u zich vandaag nog aanmeldt voor SMS-alert