Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gratis toegang muZEEum en extra activiteiten

Zondag 15 oktober Vlissingse ZEEdag voor alle Vlissingers

Binnenkort is het zover: op 15 oktober opent het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen gratis haar deuren ter ere van de eerste Vlissingse ZEEdag. Naast een gratis muZEEumbezoek worden er tal van extra activiteiten georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rondvaart door de haven van Vlissingen-oost?

Vlissingen, een maritieme stad, al eeuwenlang verbonden met de zee. Het Zeeuws maritiem muZEEum vertelt het verhaal van die boeiende maritieme geschiedenis. Daarom is het muZEEum ook van en voor de Vlissingers.

Om de inwoners van Vlissingen kennis te laten maken met die rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis opent het muZEEum haar deuren op zondag 15 oktober, tijdens de eerste Vlissingse ZEEdag. Kom kijken en zie, hoor, ontdek en ervaar wat de betekenis is van de zee, door de eeuwen heen. Het muZEEum is tijdens de ZEEdag gratis toegankelijk van 13.00 tot 17.00 uur.

Daarnaast zal de Vlissingse ZEEdag ook in het teken staan van allerlei extra maritieme activiteiten, zowel in als rondom het muZEEum. In het muZEEum kunt u bijvoorbeeld ook nog kennismaken met diverse maritieme organisaties en kunstenaars. Daarnaast zijn er buiten het muZEEum verschillende optredens, bijvoorbeeld van het vermaarde Scheldeloodsenkoor. De sfeer van de ZEEdag zal zeker herinneringen oproepen aan de populaire Maritieme Dag.

Last but not least: Tijdens de ZEEdag is het mogelijk om de haven van Vlissingen-oost te bezoeken, per boot! Deze unieke rondvaart was zonder de medewerking van Zeeland Seaports niet mogelijk geweest. Kaarten voor de rondvaart kunnen vanaf 13.00 uur in het muZEEum afgehaald worden, zolang de voorraad strekt!

De Vlissingse ZEEdag is er voor de Vlissingers en wordt georganiseerd door de 'Vrienden van het muZEEum en het Gemeentearchief Vlissingen' en het muZEEum. We hopen op een leuke en succesvolle dag en volgend jaar een nieuwe ZEEdag! U bent van harte welkom, er is van alles te doen!

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

Oktober 2006