Politieberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 15-10-2006

Spuiters aangehouden

UTRECHT- Op zondag werden twee jongens aangehouden omdat ze graffiti hadden gespoten. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat personen op het dak van een gebouw aan de Cartesiusweg hadden gelopen. Agenten gingen ter plaatsen en troffen twee jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Utrecht aan. Onderzoek weer uit dat zij zojuist verf hadden gespoten op het buurthuis. Het duo werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Rijden op gestolen fiets

UTRECHT- Op zondag zondagochtend werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 02.10 uur zagen agenten een 37-jarige man uit Utrecht lopen met een nieuwe fiets in zijn hand. Agenten controleerden de fiets en deze bleek van diefstal afkomstig te zijn. De Utrechter werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Pillen op zak

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden met een aardige hoeveelheid xtc pillen op zak. Omstreeks 17.50 uur zagen agenten een 29-jarige man uit Aalsmeer bier drinken op de Stationstraverse. Dit is niet toegestaan en de man kreeg een bekeuring. Vervolgens bleek dat hij nog een boete had openstaan en werd aangehouden. Op het politiebureau kwamen uit zijn fouillering 23 xtc pillen tevoorschijn. Hiervoor werd de man ingesloten voor nader verhoor.

Aanrijding met drie autos

UTRECHT- Op zaterdagmiddag raakte een automobiliste gewond na een aanrijding. Een 80-jarige jarige automobiliste uit Bilthoven reed omstreeks 13.40 uur over de Waterlinieweg. De vrouw reed vervolgens achterop een andere auto, die van een 39-jarige vrouw uit Amsterdam, die vervolgens weer op haar voorganger botste. De 39-jarige vrouw werd met nekletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 18.00 uur zag een getuige dat een 51-jarige man uit Utrecht een schroevendraaier in een slot van een auto stak. De getuige belde de politie en kon na een korte sprint de autokraker aangehouden en insluiten voor verhoor. De Belgische autoeigenaar deed aangifte bij de politie.

Geen drank op

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd van 13.30 uur tot 15.45 uur gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal werden 113 bestuurders gecontroleerd en niemand had teveel gedronken. Wel werden er 11 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden zonder autogordel en het rijden met een verlopen APK.

Man geeft klap

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een vrouw had geslagen. Omstreeks 16.30 uur liep de 18-jarige vrouw uit Utrecht folders op de Jacob Catsstraat. Plotseling werd ze in het gezicht geslagen door een 57-jarige Utrechter. Na deze daad liep de man een winkel binnen. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden. De man verklaarde dat de vrouw eerder tegen hem vervelend was geweest. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.