Politie Midden- en West Brabant

Landelijke Politie Dag 2006 weer enorm succes!

OOSTERHOUT NB, 15 oktober 2006

Landelijke Politie Dag 2006 weer enorm succes!

TILBURG / BREDA / ROOSENDAAL / OOSTERHOUT: De landelijke politiedag op zaterdag 14 oktober 2006 is in de regio Midden en West Brabant weer een groot succes geworden. Wellicht mede geholpen door goede weersomstandigheden, wisten veel mensen hun weg te vinden naar de opengestelde politiebureaus en politiedemonstraties. Er zijn geen exacte tellingen bijgehouden maar uit grove schattingen verwacht de politie dat er sprake was van ruim 25.000 bezoekers. De Landelijke politie is voor jong en oud een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met politieagenten en de vele facetten van het politievak.

Partners:
Aan de open dagen deden in veel plaatsen ook partners van de politie mee. Onder meer: de plaatselijke brandweerkorpsen, de GGD, Halt, Jongerenwerk, Openbaar Ministerie, Koninklijke Marechaussee, Veilig Verkeer Nederland, Verslavingszorg, takelbedrijven, EHBO, Gemeentelijke Instellingen, Slachtofferzorg en talrijke andere partners in veiligheid. Verkeersregelaars (vrijwilligers) zorgden voor een goede afwikkeling van de verkeersdrukte.

Fotos:
Op alle locaties zijn door de politie fotos gemaakt. Onder andere van kinderen op politiemotoren en in politie-autos. Dat zijn natuurlijk leuke herinneringen. De fotos zijn vanaf maandag 16 oktober te zien en te downloaden vanaf deze de website.

ROOSENDAAL:
Circa 5.000 mensen namen een kijkje in het gloednieuwe politiebureau aan de Nieuwstraat. Het speciale projectteam Courage gaf voorlichting over hun succesvolle aanpak in de bestrijding van overlast van drugs. Hondengeleiders showden hoe hun trouwe viervoeters helpen bij arrestaties. Ook de politiemensen van het biketeam lieten zien hoe ze samenwerken om een verdachte in de kraag te kunnen grijpen. Verder kregen bezoekers instructie over hoe de digitale aangifte in zijn werk gaat en kon men zich aanmelden voor SMS-Alert.

BREDA:
In Breda stond het politie-verzamelkantoor Mijkenbroek open voor bezoekers. Hier kwamen naar schatting 5000 mensen op af. Het thema van deze dag was: Burger in Blauw. Kinderen kropen in de huid van een echte rechercheur om een misdrijf op te lossen. Dat gebeurde in de vorm van een speurtocht in en om het gebouw. Uiteraard stonden er rond het gebouw allerlei politievoertuigen en zelfs een politieboot opgesteld om van dichtbij te bekijken. De dag werd opgeluisterd met diverse demonstraties.

TILBURG:
In Tilburg vond open dag plaats in en rondom het districtsbureau aan de Ringbaan Zuid. Er waren onder meer demonstraties van het biketeam, het arrestatieteam (AT) en de hondengeleiders met een speurhond en een drugshond. Vooral waren de ruim 10.000 bezoekers onder de indruk van het AT toen dit team vier verdachten in een caravan verrasten met een spectaculaire arrestatie. Uiteraard was dit in scène gezet. Ook lieten de politie, brandweer, GGD en een takelbedrijf zien hoe zij samenwerken bij een ernstig verkeersongeval. De dag werd muzikaal omlijst door de Mid West Band, het bedrijfsorkest van de Politie Midden en West Brabant.

OOSTERHOUT:
In Oosterhout werd de ingebruikname van het nieuwe politiebureau aan het Europark gevierd. De officiële opening laat nog even op zich wachten omdat het gebouw nog niet helemaal klaar is. De circa 5.000 bezoekers kregen meerdere keren de kans demonstraties bij te wonen van de politie te paard, het biketeam en de hondengeleiders. De brandweer knipteeen slachtoffer uit een auto die vervolgens samen met de GGD vakkundig in een ambulance werd geplaatst. Verder konden mensen zich aanmelden voor SMS-Alert. Onder degenen die zich tijdens de open dag aanmelden voor SMS-Alert werden via sms-bericht prijzen verloot. Ook werden de bezoekers via sms-jes geïnformeerd over de tijdstippen en locaties van de diverse demonstraties die gehouden werden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer