Politieberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 15-10-2006

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdag 10 oktober heeft de politie een man aangehouden, die ervan wordt verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Cellostraat. De inbreker heeft gebruik gemaakt van een ladder, om zo via het raam de eerste etage van de woning binnen te dringen.

Om 00.05 uur kreeg de politie een melding van inbraak aan een woning aan de Cellostraat. De bewoonster van de bewuste woning deed de melding nadat zij bij binnenkomst in de woning een voor haar onbekende man aantrof. Toen de man haar zag, verliet hij het huis via schuifpui aan de achterzijde van de woning en vluchtte via de achtertuin en de brandgang in de richting van het Schothorsterpark. De man heeft een cd-map meegenomen, waarin 96 cds zaten.

Op basis van het signalement is de verdachte enkele minuten later aangehouden op de kruising van de Schothorsterlaan en de Nederhorst.

Verdacht van winkeldiefstal

LEUSDEN De aandacht van surveillerende agenten werd vrijdag rond 19.45 uur getrokken, toen zij op de parkeerplaats van het winkelcentrum aan t Plein een vrouw zagen staan. De vrouw opende de kofferbak en deponeerde daar een aantal DVDs in. Vervolgens deed zij haar behoefte op de parkeerplaats.

De agenten spraken de vrouw vervolgens aan en vroegen naar de herkomst van de DVDs. Al snel kwam naar voren dat deze gestolen waren uit een eerder bezochte winkel. Hierop is op de 37-jarige vrouw uit Leusden aangehouden.

Bromfietser raakt auto

AMERSFOORT Een 18-jarige jongeman uit Hoogland botste zondag rond 00.55 uur op de Groningerstraat tegen een geparkeerde auto aan. De man had daarvoor wat alcohol genuttigd en lette vervolgens even niet op toen hij op een snorfiets zich in het verkeer begaf. De Hooglander is vervolgens door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed en het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat. Uit de ademanalyse kwam een resultaat van 430 ug/l naar voren. Dat was te hoog.

Opstandige man aangehouden

LEUSDEN Na een melding van een vernielde ruit, kwamen agenten zondag rond 00.05 uur poolshoogte nemen aan de Postweg. Door aanwezigen werden zij geattendeerd op een man, die midden in een weiland lag. Hij reageerde richting de agenten agressief en werd daarom geboeid. Eenmaal in de politieauto trapte hij tegen het dashboard en het navigatiesysteem. Ook uitte hij bedreigende taal richting de agenten. De man is ingesloten.

Tweetal vernielt autoruiten

AMERSFOORT Een alerte getuige belde zaterdag rond 21.00 uur de politie, toen hij twee jongens zag die in de omgeving van de Zandbergenlaan autoruiten vernielden. Aan de hand van het signalement troffen de agenten het tweetal aan.

Samen met de getuige volgde een rondgang, waarbij inderdaad vernielde autoruiten gezien werden. Ook de inmiddels aangehouden jongens bekenden dat zij daarvoor verantwoordelijk waren.

Verdachte van insluiping gepakt

AMERSFOORT De politie werd vrijdag rond 22.40 uur gebeld door een vrouw die geluiden hoorde bij haar woning. Eerder die dag waren bij haar uit de woning spullen gehaald. Daarbij was gezien dat deze verdachte een hond bij zich had.

Door de agenten werd op het Masker, mede op basis van de eerder die dag binnengekomen informatie, een man met zijn hond aangetroffen en vervolgens aangehouden. De man is voor nader verhoor ingesloten. Zijn hond is elders ondergebracht.