Politieberichten Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht, 15-10-2006

Dronken Pool

WIJK BIJ DUURSTEDE Bij de politie kwam zondag rond 02.15 uur de melding binnen van een man die op de Steenstraat naast zijn fiets zou liggen. Agenten troffen de man aan, die zich inmiddels aan de fiets zich probeerde staande te houden. Omdat de fiets afgesloten was en de man geen passende sleutel hiervoor had, werd hij aangehouden voor diefstal en openbare dronkenschap. Uit identiteitspapieren bleek dat het een 40-jarige man uit Polen zou zijn. Dit wordt nog nader bekeken.

Verkeerscontrole

UTRECHTSE HEUVELRUG Op verschillende locaties in Doorn, Leersum, Maarn en Driebergen zijn vrijdag tussen 13.30 en 21.00 uur controles in het verkeer gehouden.

Tijdens de verkeerscontroles werd aandacht besteed aan personenautos, taxis en vrachtwagens. Door het scooterteam zijn bromfietsen gecontroleerd.

In de avond werd gecontroleerd op fietsverlichting, maar ook op framenummers in de fietsen. Ook de snelheid en alcoholgebruik kwamen tijdens de controle aan bod.

In totaal schreven de agenten 79 keer een proces-verbaal uit. Met name voor niet tonen van kentekenbewijs personenauto (15x), defecte verlichting (8x), niet dragen van de autogordel (5x) en te hoge constructiesnelheid (4x).

Tijdens de controle vonden twee aanhoudingen plaats, namelijk een voor rijden op een gestolen fiets en een voor het rijden onder invloed (personalia onbekend).

Geslagen met zaklantaarn

VEENENDAAL In een pand aan de Zandstraat vond vrijdag rond 11.30 uur een mishandeling plaats. Een 22-jarige bezoeker uit Veenendaal werd daar tegen zijn hoofd geslagen met een zaklantaarn. De dader vertrok vervolgens weer. Aan de hand van het kenteken van de auto kwam de politie uit bij een adres in Overberg. Daar werd de 33-jarige inwoner van het pand aangehouden.

Mishandeling

VEENENDAAL Op het Gelderland werd een 17-jarige jongeman uit Veenendaal mishandeld. Volgens de jongen liep hij op met de voor hem onbekende jongen en enkele anderen, toen hij plotseling geslagen werd. Daarna volgde een opstootje.

De politie nam in eerste instantie drie mannen mee naar het politiebureau voor verhoor. Twee van hen werden weer heengezonden, omdat bleek dat zij geprobeerd hadden de partijen te scheiden. De derde man, een 15-jarige jongen uit Veenendaal, is ingesloten voor nader verhoor.

Opgepakt na inbraak

VEENENDAAL- Op vrijdagavond werden 3 inbrekers opgepakt. Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie de melding dat drie personen op een bouwterrein liepen aan de Industrielaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de omgeving het drietal, in de leeftijd van 18 tot 20 jaar uit Veenendaal, aan en zij werden aanhouden. Onderzoek wees uit dat er een keet was opengebroken. Tegen de mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt.