Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( John Clermonts
Onderwerp ( persberichten
Datum ( zondag 15 oktober 2006
Opmerkingen ( geen

Heerlen; mishandeling

De Politie Limburg Zuid heeft vrijdagmiddag 13 oktober twee Heerlernaren aangehouden in verband met het mishandelen van een plaatsgenoot.
Het 58-jarige slachtoffer liep omstreeks 13.50 uur over de Zondagstraat in Heerlen. Daar werd hij plots belaagd door de twee (23 en 51 jaar) mannen, die zonder enige directe aanleiding op het slachtoffer insloegen.
Het slachtoffer liep een bloedneus en een gat in zijn hoofd op en moest bij de eerste hulp in het ziekenhuis in Heerlen daaraan geholpen worden.
De verdachten zijn korte tijd later in hun woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn beiden met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Heerlen; straatroof

De Politie Limburg Zuid gaat opzoek naar de daders van een straatroof welke op vrijdagavond 13 oktober in Heerlen plaatsvond.
De 16-jarige inwoner van Kerkrade liep tussen 21.00 en 21.30 uur over de Oranje Nassaustraat op weg naar het station. Daar werd hij tegengehouden door drie knapen, die meteen op hem insloegen als gevolg waarvan het slachtoffer zijn bewustzijn verloor. Toen hij even daarna weer bijkennis kwam, was het drietal verdwenen en ontdekte hij van zijn GSM en beurs bestolen te zijn. Hij kon geen goed signalement van de daders geven. De jongen liep een hersenschudding op.
Zaterdagmiddag werd de beurs van het slachtoffer door een onbekend gebleven persoon teruggevonden en afgegeven aan het politiebureau.
De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; politie zoekt getuigen

De Politie Limburg Zuid is dringend op zoek naar getuigen in verband met een ergerlijke aanranding, welke woensdagavond 11 oktober tussen 19.45 en 20.00 uur in Heerlen plaatsvond.

Het slachtoffer, een 15-jarige inwoonster van Heerlen, liep in het eerder genoemde tijdvak over de Justus van Maurikstraat in de richting van de Molenberglaan. Ter hoogte van de aldaar gelegen boerderij, waarin appartementen zijn gerealiseerd, werd het slachtoffer plotseling van achter door een jongen beetgepakt en tussen de daar op stoep staande afvalcontainers geduwd. Vervolgens bedreigde hij haar met een mes en pleegde onzedelijke handelingen.
Op de splitsing van de Justus van Maurikstraat - Hofdijkstraat en de Caumermolenweg bleek een tweede dader te staan, die naar de eerste verdachte riep. Deze liet daarop meteen het meisje los en rende samen met die ander weg in de richting van de Hofdijkstraat en zij verdwijnen spoorloos.
Het slachtoffer wist een goede beschrijving van de beide daders op te geven.
Dader 1:
Ongeveer 18 jaar met een Noord Afrikaans uiterlijk en ongeveer 1.85 meter groot met een slank postuur. Hij had een smal gezicht en een zwart sikje en zwarte bakkebaarden tot halverwege de oren.
Op zijn hoofd had hij een bruine baseballpet. De verdachte droeg een gouden ketting met fijne schakels. Verder een blauw-wit gekleurd vest met capuchon en een donkerblauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. Opvallend daarbij was dat hij de pijpen van de broek in zijn witte sokken had gestopt.
Dader 2:
Ook ongeveer 18 jaar met een Noord Afrikaans uiterlijk, ongeveer 1.80 meter groot, een flinker postuur en een voller gelaat dan dader 1.
Hij droeg een donkergrijs/zwart gekleurde stoffen jack met daaronder een zwarte trui met capuchon. De schoenen die hij droeg waren zogeheten zwarte instappers. Ook hij had een blauwe spijkerbroek, maar niet in zijn sokken geduwd en had een witte baseballpet op.
De recherche van het politiedistrict Heerlen wilt graag in contact komen met mensen die getuigen zijn geweest van dit misdrijf en op enigerlei andere wijze over informatie beschikken van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen met de recherche via het telefoonummer: 0900-8844 (lokaal tarief).

Nuth; zware mishandeling

De recherche van het politiedistrict Heerlen heeft zondagnacht 15 oktober in Nuth twee broers aangehouden op verdenking van het plegen van een zware mishandeling.
In een horecagelegenheid aan de Dorpstraat ontstond even na 03.00 uur een onenigheid tussen enkele aanwezige klanten, waarbij door de twee verdachten met een barkruk en een stoel op de 37-jarige inwoner van Nuth werd ingeslagen.
De man liep daarbij ernstig hoofdletsel op en is opgenomen in het ziekenhuis in Heerlen. Zijn toestand is zorgelijk.
Aan de hand van getuigenverklaringen wist de recherche identiteit van de daders snel te achterhalen. Zij werden ongeveer een half uur later in een auto op de Josephstraat in Nuth aangetroffen. De mannen (20 en 26 jaar) wonen in Nuth, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Zij zullen dinsdag 17 oktober voor de officier van justitie in Maastricht geleid worden.

Heerlen; wapen in woning aangetroffen

De recherche van het politiedistrict Heerlen heeft zaterdag 14 oktober in Heerlen een automatisch wapen aangetroffen en in beslag genomen.
De politie beschikte over informatie en aanwijzingen dat zich een vuurwapen zou bevinden in een woning aan de Coriovallumstraat. Daarom werd daarna om 17.00 uur in die woning een nader onderzoek ingesteld. Onder een bed werd inderdaad een mitrailleur zonder patronen aangetroffen. Ook de eigenaar van dit wapen was in het pand. Het wapen is in beslag genomen en de verdachte, een 41-jarige inwoner van Heerlen aangehouden en ingesloten.
De politie maakt proces-verbaal op.

Heerlen; aanrijding met letsel

De Politie Limburg Zuid is op zoek naar de vermoedelijke veroorzaker van een verkeersongeval welke zondag 15 oktober in Heerlen plaatsvond waarbij een voetganger gewond raakte.
Een 21-jarige inwoner van Hoensbroek reed met zijn auto vanaf de parkeerplaats van de Peppermill linksaf de Beitel op in de richting van Kerkrade.
Bij het linksaf slaan moest hij uitwijken omdat hij bijna van de weg werd gedrukt door een bestuurder van een donkergekleurde Volkswagen Golf. Bij dat uitwijken reed de man de groenstrook op dat tussen de beide rijstroken van de Beitel ligt. Op dat moment liep daar de 25-jarige inwoner van Kerkrade, die daarbij werd aangereden. De voetganger raakte daarbij gewond en werd met de ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen.
De verkeersongevallendienst gaat de juiste toedracht en oorzaak van dit ongeval onderzoeken. Mensen die getuige zijn geweest van dit ongeval kunnen zich melden via het nummer: 0900-8844 (lokaal tarief).

Kerkrade; softdrugs aangetroffen

De Politie Limburg Zuid trof bij een onderzoek in een woning in Kerkrade 1 kilo softdrugs aan. Deze vondst werd op vrijdag 13 oktober
omstreeks 19.50 uur gedaan.
De agenten bevonden zich in de woning aan de Pannesheidestraat in verband met een aanhouding van een verdachte ter zake heling van gestolen fietsen.
De 35-jarige man, zonder vaste verblijfplaats, bleek de woning ook te gebruiken als verkoopplaats van softdrugs. De agenten troffen daar namelijk 688 gram hennep en 315 gram hasjiesj aan. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is aangehouden en ingesloten ten behoeve voor van het verdere onderzoek.

Valkenburg; mishandeling

De Politie Limburg Zuid heeft zondagnacht 15 oktober in Valkenburg twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een mishandeling.
Een 30-jarige inwoner van Urmond liep, na een avondje stappen, met zijn vriendin op weg naar huis. Op het Theodoor Dorrenplein werd het slachtoffer door twee mannen vanuit een daar geparkeerd staande auto aangesproken. Plotseling verscheen een derde man ten tonele die kennelijk ruzie zocht met de Urmondenaar. Deze wilde weglopen maar werd achtervolgd en vervolgens tegen de grond geduwd. Hierna mengden de het tweetal van de auto zich ook in de ruzie. Het slachtoffer liep enkele rake klappen op en liep daarbij licht letsel op.
Twee van de drie verdachten konden korte tijd later in Valkenburg worden aangehouden. Het zijn twee inwoners van Maastricht van 24 en 26 jaar die ingesloten ten behoeve van het verdere onderzoek. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.

Sittard; mishandeling

De Politie Limburg Zuid heeft zondagnacht 15 oktober in Sittard een man aangehouden omdat hij een mishandeling pleegde.
Bij de meldkamer van de politie kwam omstreeks 01.20 uur een melding binnen van een vechtpartij in een van de feesttenten op het feestterrein aan de Haspelsestraat. Toen de patrouilles arriveerden bleek de rust alweer te zijn teruggekeerd. Uiteindelijk bleek dat twee mannen ruzie hadden gehad en over en weer klappen waren gevallen.
Een 17-jarige inwoner van Amstenrade kreeg onder het bijzijn van de agenten nog eens een vuistslag in zijn gezicht van een 21-jarige inwoner van Guttecoven.
Daarop werd de verdachte aangehouden en ingesloten in het politiebureau.
Het slachtoffer werd per ambulance voor een nader medisch onderzoek naar het ziekenhuis in Sittard gebracht. Welk letsel hij op heeft gelopen is niet bekend geworden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard; politiehond bijt passant

Op de markt in Sittard-Geleen werd een passant zondagnacht 15 oktober door een politiehond in zijn arm gebeten.
De politie was met diverse patrouilles en een politiehond aanwezig op het kermisterrein in verband met een opstoot. Wat er nu precies aan de aan de hand was werd niet duidelijk. Om rust te creëren sommeerde de politie het publiek zich te verwijderen voor een daar gelegen horecagelegenheid. Er ontstond een dreigende situatie voor de politie omdat het publiek zich massaal tegen de agenten keerde.
Daarbij liep een man, die zich niet meteen wilde verwijderen, door de afzetting heen en liep zo kort langs de politiehond, waardoor deze naar de man opsprong en hem in de elleboog beet.
Het slachtoffer, een 21-jarige inwoner van Sittard, werd naar het ziekenhuis gebracht om daar aan de verwondingen verpleegd te worden.
De man begreep dat hij in zo een tumultueuze situatie beter niet in de richting van de afzetting en zo dicht langs de hond had moeten lopen. De politie zal de zaak verder met de betrokkene afhandelen.

---- --