Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 15 oktober 2006

Zaanstreek-Waterland, 15-10-2006

Ruim 3.000 bezoekers open dag politie Zaanstreek-Waterland

De landelijke politiedag op zaterdag 14 oktober jl. in Zaandijk was een groot succes. Het publiek kon op het hoofdbureau in Zaandijk een kijkje achter de schermen nemen van regiopolitie Zaanstreek-Waterland. En dat deed men massaal.

Er kwamen ruim 3.000 belangstellenden naar de open dag. Vooral de demonstraties van het biketeam, met een spectaculair gastoptreden van Nederlands trial bike kampioen Patrick Smit trokken veel bekijks. Ook de nagebootste Plaats Delict, waar experts van de afdeling Forensische Opsporing diverse opsporingstechnieken demonstreerden, werd druk bezocht.

Op de motor Voor kinderen waren vooral de politievoertuigen dé trekker van de dag. Zij mochten een ME-bus, politieauto's, motors en boten van binnen en buiten bekijken en natuurlijk de sirenes bedienen. Ook mochten zij op de foto op de politiemotor en konden zij hun eigen vingerafdruk op een boekenlegger laten vereeuwigen. En kinderen gingen massaal op zoek naar de 'boef' die op het terrein rondliep, voor de wedstrijd 'Herken de boef'

Controle fietsverlichting Purmerend, 13 oktober 2006, 22:32 uur De politie heeft vrijdag en zaterdagavond op verschillende locaties de verlichting van fietsers gecontroleerd. De politie houdt deze controles om de veiligheid op de weg te vergroten. Fietsers vormen een kwetsbare groep in het verkeer en nu de dagen weer korter worden zorgen duisternis en slecht weer voor meer aanrijdingen. Vrijdagavond werd gecontroleerd op de Purmerweg en de Burg. D. Kooimanweg. 12 fietsers werden bekeurd omdat zij geen licht voerden. Zaterdagavond controleerde de politie fietsers op de Purmerenderweg en de Purmerweg. Daarbij werden 11 fietsers bekeurd.

Rijbewijs kwijt door roekeloos rijgedrag Zaandam, 13 oktober 2006, 23:19 De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs van een tweetal automobilisten in beslag genomen vanwege hun gevaarlijke rijgedrag. Een agent stond op de kruising van de H. Gerhardstraat met de Koningin Julianaweg toen een 20-jarige Zaandammer met hoge snelheid kwam aanrijden en al driftend rechtsaf sloeg. De andere bestuurder, een 22-jarige Zaandammer, reed vlak achter hem en maakte dezelfde manoeuvre waarbij beide auto's elkaar nét niet raakten. De agent zette beide bestuurders aan de kant en vorderde hun rijbewijs in.

Aanhouding voor bedreiging met vuurwapen Purmerend, 14 oktober 2006, 03:42 Na een melding van omstanders dat op de Koemarkt iemand met een vuurwapen zou zijn bedreigd, heeft de politie een 19-jarige Purmerender aangehouden. Surveillerende agenten die werden aangesproken met deze melding, schakelden direct meerdere collega's in om te dader te zoeken. Al snel zagen de agenten de verdachte lopen op de Plantsoengracht en na een achtervolging werd hij op de Wolthuissingel aangehouden. De Purmerender werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Aanhouding voor vernieling Wormerveer, 15 oktober 2006, 00:55 De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Krommenie aangehouden wegens vernieling. Surveillerende agenten zagen op de Dubbelebuurt de jongen weglopen bij een muur waarop teksten waren geschreven. Toen zij de jongen aanspraken, zagen de agenten dat hij stiften bij zich had. Daarop werd de Krommeniër aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongen werd ingesloten en de ouders/ verzorgers in kennis gesteld.

Huiselijk geweld Krommenie, 15 oktober 2006, 02:00 Nadat buurtbewoners de politie hadden gewaarschuwd is een 34-jarige man uit Krommenie aangehouden voor mishandeling van zijn vrouw. De man zou zijn vrouw op straat hebben geschopt en geslagen. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Politie onderzoekt beroving Zaandam, 15 oktober 2006, 02:51 De politie is een onderzoek gestart naar een beroving op de Dam. Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Haarlem, werd na een bezoek aan een café belaagd door twee vermoedelijk getinte mannen. De Haarlemmer werd in het gezicht gestompt, kwam ten val en raakte bewusteloos. Toen hij weer bijkwam, merkte het slachtoffer dat het geld dat hij bij zich had was verdwenen. De beroving vond plaats tussen 02:10 en 02:40 uur. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen beroving Purmerend, 15 oktober 2006, 06:11 Zondagochtend is bij de ingang van de vierde flat aan de Meteorenweg een 42-jarige Purmerender beroofd door een tweetal personen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. De man stond rond 6 uur 's morgens bij de toegangsdeur van de flat toen twee mannen, beide ongeveer 1 meter 65 lang, op hem af kwamen lopen. Vervolgens werd hij door het duo bedreigd. De man begon te schreeuwen en probeerde te vluchten waarbij hij een aantal keer ten val kwam. Toen zijn vrouw vanaf het balkon begon te gillen, ging het duo er met de mobiele telefoon van de man vandoor. De politie is op zoek naar mensen die rond het tijdstip van de beroving iets hebben gezien of gehoord, of andere informatie hebben over de beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de centrale recherche via 0900-8844.