Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 15-10-2006

Met alcohol op achter het stuur
EMMEN Agenten hebben zaterdagavond een 23-jarige man uit Emmen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed zonder helm op zijn bromfiets over de Peyserhof. De agenten hebben de man staande gehouden wen gevraagd te blazen. Op het bureau blies de verdachte 325 ugl. Hij kreeg uiteindelijk een bekeuring voor het rijden zonder helm en een dagvaarding voor het rijden onder invloed. (BPS 06-189009) BEILEN De politie heeft zaterdagmorgen een 47-jarige man uit Oss aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed in zijn auto over de A28 en viel op doordat hij slingerend over de weg reed. Van de man werd een blaastest afgenomen en hij bloes 420 ugl. Omdat de man vaker met alcohol op achter het stuur is gepakt, kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-188823)

Aanrijding met letsel
EMMEN Een 41-jarige man uit Emmen is zaterdagmiddag met rug- en nekletsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. Een 19-jarige man uit Borger reed over de Splitting en kwam uit de richting van de Sint Gerardusstraat. Hij gaf geen voorrang aan de 41-jarige man die van rechts kwam. Deze reed van de Parklaan de Splitting op. Een aanrijding was het gevolg. De twee kinderen die bij de man uit Emmen in de auto zaten, hebben twee knuffelbeertjes gekregen tegen de schrik.
(BPS 06-188894)

Poging diefstal fiets
ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 20-jarige jongen aangehouden wegens poging tot diefstal. Agenten zagen dat de jongeman met een zakmes een fietsslot probeerde open te breken. De verdachte is gehoord en met een dagvaarding huiswaarts gekeerd. (BPS 06-188883)

Politie onderzoekt meerdere inbraken in woningen HOOGEVEEN Zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in woningen aan de Fazant (2x), de Atlaslaan en het Helios. Uit de woningen zijn onder meer sieraden en mobiele telefoons weggenomen. De politie heeft inmiddels vier aangifte binnen en onderzoekt de inbraken. Het is niet duidelijk of er een verband bestaat. (BPS 06-189049)

Winkeldiefstal met geweld
HOOGEVEEN Een 36-jarige vrouw uit Assen deed zaterdag aangifte van diefstal met geweld. De vrouw werkt in een winkel aan de Hoofdstraat. Zij zag dat een man een doos met daarin een koffiezetapparaat onder de arm nam en de winkel verliet zonder te betalen. Zij hield de man tegen bij de uitgang, maar die sloeg haar in het gezicht en ging er alsnog vandoor. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar een man van ongeveer 20/25 jaar, donkere huidskleur, ongeveer 1.75 meter, zwart haar met dreadlocks, droeg een zwarte jack en had een rood petje op. (BPS 06-18860)

Winkeldieven aangehouden
BORGER Een 49-jarige man uit Rotterdam is aangehouden wegens diefstal van twee blikjes whiskey-cola ter waarde van 2,78. Na verhoor is de man met een bekeuring heengezonden. (BPS 06-18891) EMMER COMPASCUUM Een 14-jarige meisje uit Ter Apel is zaterdagmiddag aangehouden wegens winkeldiefstal. Het meisje had make up gestolen ter waarde van 3,69. Het meisje gaf aan dat ze de diefstal bewust had gepleegd, om te kijken of het haar een kick zou geven. Dit viel na het verhoor op het bureau behoorlijk tegen. Het meisje wordt doorverwezen naar bureau Halt. Haar vader heeft haar opgehaald en naar huis gebracht. (BPS 06-188902)

Vernielingen aan autos
ASSEN Vermoedelijk zijn op de vroege zondagmorgen diverse vernielingen aan autos gepleegd aan de Molenstraat. Van ongeveer 10 autos was de spiegel ingeklapt, dan wel beschadigd. Het is niet duidelijk wie dit op zijn kerfstok heeft. De gedupeerden zitten met schade aan hun auto en hebben aangifte gedaan. Getuigen van dit voorval kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.
(BPS 06-189125)

Elf hechtingen na intrappen ruit
COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 18-jarige jongen uit Coevorden gewond aan zijn been. Opgejut door zijn vrienden heeft de verdachte een ruit ingetrapt van de voordeur bij het zwembad aan de Pampert. De jongeman is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De wond die is ontstaan is in het ziekenhuis met 11 hechtingen weer gedicht. (BPS 06-189057)

Jongen aangehouden wegens baldadigheid
MEPPEL De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding binnen. Een groepje jongeren zou overlast veroorzaken aan de Groenmarkt. Vier jongens zouden hekken en een berg stenen omver trappen. Twee van de jongens werden door de agenten gesignaleerd een aangesproken op hun gedrag. Zij zijn gevorderd het centrum te verlaten. Kort daarna kwam er wederom een melding binnen van overlast, dit keer in de omgeving van de Wheem. Het ging om dezelfde twee jongens, een 24-jarige en een 22-jarige jongen respectievelijk uit Meppel en Bennekom. De 22-jarige jongen gooide snel een baksteen weg bij het zien van de politie. Hij is aangehouden wegens baldadigheid. Na verhoor is de jongeman naar huis gestuurd met een bekeuring. (BPS 06-189108)

Politie treedt op tegen huiselijk geweld
NOORDENVELD/TYNAARLO De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige jongen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou diezelfde nacht zijn 21-jarige vriendin hebben bedreigd en mishandeld. Zo zou hij haar onder meer hebben bedreigd met een dolk. De man is ingesloten voor verhoor.
(BPS 06-189041)
AA EN HUNZE Agenten hebben zaterdagavond een 49-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn 46-jarige vriendin onder meer hebben geslagen in haar gezicht. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-189042) COEVORDEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 42-jarige man uit Coevorden aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-189089)

Aangifte van mishandeling
NIEUW AMSTERDAM Een 16-jarige meisje uit Veenoord heeft zondagmorgen aangifte gedaan van mishandeling. Zij zou kort daarvoor in een discotheek aan de Vaart door twee meisjes van 23 en 16 jaar uit Emmen en Veenoord zijn mishandeld. De politie verhoort de verdachten en onderzoekt de zaak. (BPS 06-189112)

Twee jongens bekennen brandstichting
HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond twee jongens van 12 en 13 jaar uit respectievelijk Hoogeveen en Hollandscheveld aangehouden op verdenking van brandstichting. Kort daarvoor was er een melding van een containerbrand aan de Hortensiastraat. De brandweer heeft de brand in de vuilcontainer uiteindelijk geblust. Via getuigen kwam de politie de twee verdachten op het spoor. Zij hebben bekend de brand te hebben veroorzaakt. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-188966)

Man aangehouden wegens belediging agent
EMMEN Een 34-jarige man uit Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van belediging van een agent. De agent werd door de man aan het Marktplein uitgescholden. Bij zijn aanhouding begon de man te slaan en te schoppen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-189073)

Zonder alcohol op achter het stuur
HAVELTE Tijdens een alcoholcontrole is zaterdagavond van zes bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen had te veel gedronken. (BPS 06-189008)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen via tel. 0592 - 36 1280.