Politieberichten Heuvelrug, 09.40 uur

Utrecht, 16-10-2006

Snelheidscontrole

OVERBERG Op de Slaperdijk heeft de politie zondag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 13.00 en 14.00 uur zijn 40 voertuigen met behulp van een lasergun gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Niemand reed te hard.

Mannen aangehouden met gestolen motorscooter

VEENENDAAL Vier mannen uit Veenendaal, in de leeftijd van 15 tot 31 jaar, zijn zondagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal danwel heling van een motorscooter.

Een getuige meldde omstreeks 14.50 uur dat enkele jongens zich op de Gladiolenstraat verdacht gedroegen bij een scooter. De politie nam een kijkje en troffen de vier aan toen zij met de scooter een achtertuin wilden verlaten. De scooter bleek gestolen in Duitsland en werd in beslag genomen.

In twee schuren in de tuin troffen de agenten nog meer scooters aan. Deze zijn meegenomen naar het bureau voor onderzoek naar de herkomst. Drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Een 21-jarige verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Alcoholcontrole

RHENEN Op de Cuneraweg heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een alcoholcontrole gehouden. Tussen 00.00 en 01.30 uur moesten circa dertig bestuurders een blaastest afleggen. Eén bestuurster, en 24-jarige vrouw uit Veenendaal, had te veel gedronken. Zij bleek een alcoholgehalte te hebben van 275 ug/l en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Haar bijrijder, een 34-jarige man uit Spanje, was kennelijk dronken en schold de agenten uit. Daarop werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor.