Politie Midden- en West Brabant

Deze week in Bureau Brabant

TILBURG, 16 oktober 2006

Deze week besteedt de politie aandacht aan een beroving die plaatsvond in Eindhoven. Ook zoekt de politie de dader van enkele overvallen in Breda. Tijdens de uitzending worden fotos getoond van een man die in Moergestel tankt zonder te betalen, van scooterdieven in Uden en een vrouw die pint met een gestolen pinpas in St.Oedenrode.

Beroving Eindhoven
Een 17-jarig meisje uit Eindhoven wil op vrijdag 15 september s avonds rond 22.15 uur haar saldo controleren bij een pinautomaat aan de Strijpsestraat in Eindhoven. Als ze daarmee klaar is en wil wegfietsen, komt een gemaskerde man op haar af. De man bedreigt haar en eist geld. Als het slachtoffer niet zo gauw haar portemonnee kan vinden, grijpt de man haar telefoon en gaat er vandoor. In de uitzending wordt een reconstructie getoond, tevens doet de politie een oproep naar een belangrijke getuige die in de buurt van de overval is geweest.

Overvallen Breda
Een onbekende man pleegt op vrijdag 6 oktober een overval op een winkel aan de Dr.Struyckenstraat in Breda. Binnen een uur pleegt hij een tweede overval op een winkel aan de Liesbosstraat. De politie laat een foto zien van de verdachte.

Tanken zonder betalen Moergestel
Bij een tankstation aan de Schoolstraat in Moergestel tankte op zaterdag 2 september een man een hoeveelheid benzine. Als de man wegrijdt verzuimt hij te betalen. Ook deze verdachte staat op de foto.

Pinfraude St.Oedenrode
Een vrouw uit St.Oedenrode pinde enige tijd geleden geld bij een pinautomaat in haar woonplaats. Als ze even later boodschappen doet in een supermarkt, wordt ze door een onbekende jonge vrouw aangesproken. Even later mist de winkelende vrouw haar portemonnee. Als ze buiten gaat kijken ziet ze de jonge vrouw die haar aansprak bij de pinautomaat staan. De vrouw vermoedt dat zij haar pinpas heeft gestolen. Ze raakt slaags met haar, maar de dievegge ziet toch kans te ontsnappen

Scooterdiefstal Uden
Enige tijd geleden werd een scooter gestolen vanaf het terrein van een school aan de Schepenhoek in Uden. Op de beelden die de politie in de uitzending toont, zien we dat twee jonge jongens naar de fietsenstalling lopen en daar vervolgens een scooter stelen.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 16 oktober om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 17 oktober om 17.00 uur.

Kijk ook op www.bureaubrabant.nl

Auteur: Gerda Preusting