Politieberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 16-10-2006

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Een 83-jarige automobiliste uit Leusden is dondag gewond geraakt bij een aanrijding op de Ringweg Randenbroek.

De vrouw reed omstreeks 13.45 uur op de Ringweg Randenbroek in de richting van de Hogeweg. Vanuit de Mendelssohnstraat kwam een 31-jarige automobiliste uit Amersfoort aanrijden. Zij wilde linksaf slaan en zag daarbij de andere auto over het hoofd.

De bejaarde bestuurster verloor door de aanrijding kennelijk de macht over het stuur en belandde via een middengeleider met haar auto tegen een boom. Daarbij liep zij gebroken ribben op en mogelijk letsel aan longen en hoofd. Zij werd per ambulance overgebracht naar het UMC. De politie maakte proces-verbaal op tegen de Amersfoortse.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 28-jarige automobilist uit Amersfoort is zondagochtend vroeg betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 06.00 uur zagen agenten de man slingerend rijden over de Zielhorsterweg en lieten hem blazen. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 645 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal.

Beschonken beginnend bestuurder

WOUDENBERG Een beginnend bestuurder uit Elst (20) is zondagochtend vroeg betrapt op rijden onder invloed. Op de Stationsweg Oost moest de man omstreeks 06.15 uur blazen bij een alcoholcontrole. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij een alcoholgehalte had van 115 ug/l, terwijl beginnend bestuurders maximaal 88 ug/l mogen hebben. De Elstenaar kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

Controle fietsverlichting

AMERSFOORT Bij controle op fietsverlichting heeft de politie zondagavond in totaal 22 bekeuringen uitgeschreven. De agenten controleerden tussen 21.00 en 21.45 uur op de Van Galenstraat en tussen 20.00 en 21.30 uur bij de Geintunnel.

Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zondag op maandag aangehouden wegens rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie een melding dat een auto bij de Zuidsingel tussen een lantaarnpaal en een muurtje was doorgereden en daarbij beide had geraakt. De bestuurder reed door en de auto werd even later aangetroffen op de Kleine Haag.

Aan de hand van het signalement kon de bestuurder even later worden aangehouden op de Surinamelaan. De man bleek onder invloed. Hij had een alcoholgehalte van 870 ug/l, terwijl hij als beginnend bestuurder maximaal 88 mocht hebben. Zijn rijbewijs moest hij direct inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.