Persberichten 16/10 ochtend

Regio, 16-10-2006

Noordwijk Aanhouding wegens openbare schennis Een 29 jarige man uit Warmond die het nodig vond om in het openbaar zijn broek naar beneden te doen is op zaterdag 14 oktober, rond 02.00 uur, door de politie aangehouden inzake openbare schennis. De man was onder invloed van alcohol en gedroeg zich zeer recalcitrant. In de politieauto op weg naar het politiebureau schold de man de agenten uit en bedreigde hen. De Warmonder is op het politiebureau gehoord en in de loop van de zondagochtend vrij gelaten. Tegen de Warmonder wordt proces-verbaal opgemaakt. De bedreigingen zijn opgenomen in het proces-verbaal.

Leiden Beroving van mobiele telefoon Een 16 jarige jongen uit Leiden heeft aangifte gedaan bij de politie van beroving van zijn mobiele telefoon. De jongen reed op vrijdag 13 oktober, rond 20.15 uur, op zijn scooter over de Maresingel. Omdat hij gebeld werd stopte hij om zijn telefoon te beantwoorden. Hij was nog maar net in gesprek toen hij door een man van achteren werd benaderd die hem bedreigde met een steekwapen en zijn telefoon afpakte. De verdachte man liep vervolgens weg richting het station. De jongen deed direct aangifte bij de politie. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt mogelijke getuige zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Leiden Vijf aanhoudingen inzake vernielingen De politie heeft vijf mannen aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van een winkel aan de Lammermarkt en het vernielen van 7 autos die geparkeerd stonden aan de Haarlemmerweg. De vernielingen vonden plaats op zaterdag 14 oktober, rond 00.45 uur. Getuigen lichtten de politie in die aan de hand van de opgegeven signalementen de mannen aan kon houden. De vijf, twee jongens van 17 jaar uit Leiden, een 19 jarige man uit Den Helder, een 19 jarige Leidenaar en een 21 jarige Leidenaar, ontkennen de betrokkenheid bij de vernielingen. De politie zet het onderzoek voort en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844. Tegen de vijf mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Benthuizen Aanhoudingen na vernielingen De politie heeft zondag 15 oktober om 04.50 uur twee jongens van 17 en 20 jaar uit Benthuizen aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. Volgens een melder die geluiden hoorde werden mogelijk vernielingen gepleegd door een groep jongeren. Op de Vrijheidslaan werd een lantaarnpaal aangetroffen waarvan het licht was stuk geslagen, vermoedelijk met een houten boompaal die uit de grond getrokken was. Een tweede lantaarnpaal bleek omgebogen te zijn en op de Prins Hendriklaan werd een gedeukte lantaarnpaal aangetroffen. Op de Dr. Albert Schweitzerlaan was een bloembak op de weg stukgegooid en een vuilcontainer omver geduwd waardoor de vuilniszakken over de grond kwamen te liggen. In een tuin van een woning aan de Dorpsstraat waren de draden en de aluminiumarmen van een droogmolen geheel verbogen. Daarnaast blokkeerden twee afzethekken de Dr. Albert Schweitzerlaan en de Dorpsstraat. Een bewoner van de Beelaertspark zag later dat één van de spiegels en de antenne van zijn auto waren omgebogen en dat één van de portieren een deuk had. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de groep jongeren. De twee verdachten werden op de Heerewegh aangehouden op basis van de opgegeven signalementen.

Nieuwveen Bromfietser gewond na val Een 58 jarige man uit Nieuwkoop heeft zaterdag 14 oktober een gebroken enkel en een gebroken pols opgelopen nadat hij met zijn bromfiets onderuit ging. De man reed even na 10.00 uur over de Korenveldweg en remde vermoedelijk te hard voordat hij een bocht inging. Door wegwerkzaamheden lag daar wat zand waardoor de Nieuwkoper onderuit ging. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Roelofarendsveen Insluipingen en diefstal vanaf terrein Vrijdag 13 oktober zijn, op momenten dat de bewoners s avonds even niet thuiswaren, ongenode gasten hun woning binnengeslopen. De insluipers kwamen de woningen aan de Nachtegaallaan, de Leeuwerikhof en de Nieuwstraat binnen door de openstaande ramen. Nadat de woningen waren doorzocht werden uit de eerste twee woningen sieraden, een laptop en een horloge weggenomen. Uit de woning aan de Nieuwstraat is niets weggenomen. Zaterdag 14 oktober wist men op dezelfde wijze in een woning aan de Van der Bijlstraat te komen. Hier werden naast sieraden ook geld gestolen. Bij een bedrijf aan het Veenderveld werden vanaf het terrein koperen kabels en diverse andere goederen weggenomen. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Nieuwerbrug Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Gravin Jacobastraat. De inbraak vond vermoedelijk plaats zaterdagmiddag 14 oktober rond 16.30 uur. Buurtbewoners zagen rond die tijd een onbekende auto met daarin een aantal mannen vlak bij de woning stoppen. Toen de bewoners rond 17.15 uur thuiskwamen werd de inbraak ontdekt. Een achterdeur was opengebroken. Er zijn diverse goederen zoals een computer, geld, paspoorten, sieraden en mobiele telefoons gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Boskoop Diefstal met geweld van mobieltje Van een 24 jarige inwoner van Boskoop is op zondag 15 oktober rond 04.45 uur met geweld zijn mobieltje gestolen. Dit gebeurde op de parkeerplaats achter de supermarkt aan de Voorofscheweg. Op het moment dat hij daar aan het wildplassen was, werd hij aangevallen door een jongen die hem zijn mobieltje ontfutselde. Een 35 jarige man uit Boskoop sprong er nog tussen en kreeg een klap van de aanvaller die er halsoverkop vandoor ging en vermoedelijk in een auto weg is gereden. De politie is bezig met het onderzoek in deze zaak.

Boskoop Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Kooiweg. De inbraak gebeurde tussen zondag 15 oktober 12.00 en 23.00 uur. Bij de inbraak werden onder andere enkele sieraden en werd een portemonnee met inhoud gestolen. Men is de woning binnengekomen via de achterkant waar een raam van de 1e etage werd opengebroken. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Man raakt met invalidenwagen te water Een 71 jarige man uit Gouda is zaterdag 14 oktober rond 09.05 uur met zijn invalidenwagen in een sloot langs de Bloemendaalseweg gereden. De man zat tot zijn borst in het water. Omstanders boden geen hulp. Agenten gingen te water en brachten de man op het droge. Al wat de bejaarde man aan dit hachelijke avontuur over hield was schrik en een nat pad. Waardoor de man, die onderweg was naar de Landelijke Politiedag, te water was geraakt is niet bekend.

Gouda Insluipingen en inbraken in woningen De politie onderzoekt een zevental insluipingen danwel inbraken. De meeste vonden plaats tussen vrijdagavond 13 en zaterdagavond 14 oktober. Bij de inbraken werden diverse goederen gestolen zoals foto- en videocameras, Ipods, mobiele telefoons, computers en beeldschermen. Ook werd een Peugeot gestolen die zondagavond 15 oktober op de Landmeterslag weer werd teruggevonden. Het gaat hier om woningen aan de Leemanslag, de Voorwillenseweg, Weerestein, de Johannes Poststraat, Gravestein, Schokkerwerf en de Zwarteweg. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. De politie adviseert de woningen altijd goed af te sluiten. Dat had ook in dit geval de meeste insluipingen voorkomen.

Gouda Geweld De politie heeft het afgelopen weekend drie mannen aangehouden die betrokken waren bij geweldincidenten. De drie zitten nog vast. Twee van hen worden dinsdag 17 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op zaterdagmorgen 14 oktober werd een 41 jarige man uit Gouda op de Zeugstraat zonder aanleiding geprovoceerd door een groep jongens die hij daar passeerde. Zonder te reageren liep hij door en werd plotseling door vermoedelijk drie jongens besprongen, geschopt en geslagen. Daarna gingen de jongens er vandoor. De politie arresteerde twee broers van 19 en 30 jaar uit Gouda. Zij worden dinsdag voorgeleid.

Zondagmorgen 15 oktober ontstond er rond 03.30 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Zeugstraat ruzie en werd een 28 jarige man uit Spakenburg met vermoedelijk een kapot glas aan zijn hals verwond. De politie heeft een ambulance laten komen om hem daaraan te laten behandelen. In deze zaak zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie is bezig met het onderzoek. Zondagavond 15 oktober rond 23.45 uur werd de politie geroepen bij een twist in een woning aan De Wissel. Een 30 jarige man uit Gouda liep daar met een schroevendraaier te zwaaien en werd ook beschuldigd van diefstal. De politie heeft de Gouwenaar aangehouden en ingesloten.

Nieuwerkerk aan den IJssel Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Parallelweg Zuid. De inbraak gebeurde zondagavond 15 oktober. Bij de inbraak werden onder andere twee flatscreen televisies en een laptop gestolen. Men is de woning binnengekomen via de achterkant waar een raam werd opengebroken. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

--- einde berichten ---