Gemeente Stein


Kleine monumenten
16-10-2006

Een inventarisatie van christelijke, culturele en kunstzinnige monumenten in de gemeente Stein.
Precies 10 jaar na de uitgave van het bekende, blauwe, Kleine Monumentenboek (1996) komt er binnenkort een nieuwe versie uit. Het nieuwe boek vormt de afsluiting van een uitgebreid restauratie- en onderhoudsprogramma dat de Werkgroep Kleine Monumenten vanaf 2003 in de gemeente Stein heeft uitgevoerd.
Hoewel de titel van het boek hetzelfde blijft zal de nieuwe uitgave er heel anders gaan uitzien, zowel aan de buitenkant als van binnen. Het is niet alleen groter van formaat, het telt ook nog meer paginas. De belangrijkste verandering is de inhoud, die enigszins thematisch is opgezet. Zo zijn er aparte hoofdstukken voor de kapellen, de veld- en wegkruisen en de christelijke beelden. Ook zijn een aantal muurversieringen en iconen opgenomen. Op het gebied van de moderne kunst zijn er aparte hoofdstukken gewijd aan de Steinder kunstenaar Jean Houben en aan de Mondiale beeldentuin in het Molenpark in Urmond. In totaal zijn meer dan 130 monumentjes en kunstwerken beschreven.

Aan geĂŻnteresseerden wordt nu tot 17 november de mogelijkheid geboden het boek bij voorintekening tegen een gereduceerde prijs van 12,50 te bestellen.
Vanaf 18 november zal de prijs van het boek minimaal 15,00 gaan bedragen.