CDA

oktober 2006 - -
1e Vicevoorzitter Jan Bart Mandos overleden
Na een kort ziekbed is vrijdagavond jongsleden Jan Bart Mandos overleden. Hij was eerste vicevoorzitter van het CDA.

Jan Bart was lange tijd actief binnen het CDA, zowel op landelijk als op lokaal niveau. In 1978 werd hij lid van het bestuur van het CDA-Delft; twee jaar later trad hij toe tot de gemeenteraad. In 1982 werd hij wethouder in deze stad. Dat bleef hij tot 1990. Toen werd hij burgemeester van de Zeeuwse gemeente Borsele. Hij bleef dat 12 jaar. In 2002 werd hij voorzitter van het College van Bestuur van de hogeschool Zeeland.

In 2002 werd Jan Bart gekozen tot 1^e vicevoorzitter. Als eerste vervanger van partijvoorzitter Van Bijsterveldt hield hij zich met name bezig met partij-ontwikkeling, verenigingsbeleid, nieuwe doelgroepen en de contacten met maatschappelijke organisaties.

Partijvoorzitter Van Bijsterveldt is diep getroffen door het overlijden van Jan Bart Mandos. âJan Bart was een levendig mens, alert, nieuwsgierig en altijd openstaand voor vernieuwing. Zijn enthousiasme, vernieuwingsgezindheid en bijzondere humor maakten hem tot een markant bestuurder maar bovenal een geliefd collega.â.

De partijvoorzitter roemt zijn grote betrokkenheid bij de partij. âOndanks zijn hoofdfunctie als voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool Zeeland maakte hij heel veel tijd vrij voor het CDA. Eigenlijk deed je nooit tevergeefs een beroep op hem. In hem verliezen wij een christen-democraat in hart en nieren en een lief, betrokken mens. Wij zullen hem heel erg missen, en wensen Thea, Annette en Louise Gods kracht toe bij het verwerken van dit zware verlies.â
---