1e persbericht van maandag 16 oktober 2006

Eindhoven, 16-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachten mishandeling aan

De politie heeft zondag rond 17.30 uur op de John F Kennedylaan een 20-jarige Eindhovenaar, een 27-jarige man uit Son en een 21-jarige vrouw uit Son aangehouden. Kort daarvoor werd op het Citrushof een 34-jarige fietser uit Eindhoven mishandeld toen hij over een fietspad reed. Het slachtoffer kreeg een woordenwisseling met een van de verdachten die samen met een paar andere personen over het fietspad liep. Toen het slachtoffer daar een opmerking over maakte werd hij van zijn fiets geduwd waarna hij door een van de verdachten geschopt en geslagen werd. Hierna werd het slachtoffer door een tweede verdachte in zijn gezicht geslagen. De politie kon even later de twee mannen die in gezelschap waren van een vrouw aanhouden op de John F Kennedylaan. Het slachtoffer is gewond geraakt aan zijn gezicht en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis waarna hij weer naar huis mocht. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. De mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt mannen op voor auto-inbraak

De politie heeft maandag rond 3.45 uur op het Kastelenplein twee mannen (24 en 27 jaar) uit Polen aangehouden. Kort daarvoor kregen politiemensen de melding dat er een auto op het Kastelenplein weggenomen werd. Toen de politie arriveerde bleek dat de auto opengebroken was. Toen de auto getakeld werd zag de politie twee mannen in de struiken waarop ze werden aangehouden. De mannen hadden inbrekerswerktuig bij zich wat door de politie in beslag is genomen. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert mannen voor openlijke geweldpleging

De politie heeft zondag rond 22.45 uur op de Oude Stadsgracht drie mannen uit Weert (34, 21 en 17 jaar) aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie een melding van een mishandeling op de Vestdijk. Toen politiemensen arriveerden wezen omstanders naar een personenauto op de Oude Stadsgracht. Volgens getuigen zouden de inzittenden van de auto iemand met een honkbalknuppel geslagen hebben. In de auto troffen de agenten de drie verdachten en een honkbalknuppel. Zij zijn allen ingesloten voor verder onderzoek. Bij de politie is niet bekend wie geslagen is. De honkbalknuppel is door de politie in beslag genomen.

Helmond: Politie houdt verdachten van vernielingen aan

De politie heeft maandagochtend rond 2.00 uur twee jongens (16 en 17 jaar) uit Mierlo aangehouden op het Noordende. Ze zouden kort daarvoor op de hoek Uiverlaan/Vinkenlaan verkeersborden en verkeerslichten hebben vernield. Getuigen hadden de politie gebeld en een signalement doorgegeven. Toen agenten in de buurt waren, zagen ze de twee verdachten fietsen. Ze voldeden aan het signalement en zijn aangehouden. Na verhoor zijn ze heengezonden met een proces-verbaal.

Helmond: Meisje gewond bij aanrijding

Een meisje van negen jaar uit Helmond is zondagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Hoofdstraat. Toen ze rond 19.00 uur plotseling de straat over stak, werd ze geraakt door een auto die werd bestuurd door een 56-jarige man uit Aarle Rixtel. Het meisje is met onbekend letsel opgenomen in een ziekenhuis.

Deurne: Politie pakt jongens op na spannen ijzerdraad

De politie heeft zondagavond twee jongens uit Vlierden (14 en 15 jaar) en vier jongens uit Deurne (14 (3x) en 15 jaar) aangehouden op de Pastoor Jacobsstraat. Ze hadden daar over het fietspad een ijzerdraad gespannen. Rond 22.15 uur is daar een 51-jarige man uit Deurne tegenaan gefietst en op de grond gevallen. Hij liep daardoor onder meer letsel op aan zijn gezicht, rug, armen en schouders. De man is in het ziekenhuis behandeld. Zijn echtgenote heeft de politie gewaarschuwd en is achter de jongens aangegaan. Op haar aanwijzingen zijn ze vervolgens door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt nog bekeken wat er met de jongens gaat gebeuren.

Best: Gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Broekdijk/Koppelstraat zijn zondagavond vier mensen (licht)gewond geraakt. Een man van 72 jaar uit Eindhoven reed rond 17.00 uur met zijn auto over de Broekdijk. Op de kruising kreeg hij geen voorrang van een auto die werd bestuurd door een 44-jarige man uit Boxtel. Door de aanrijding kwam deze auto op de zijkant in een sloot terecht en vloog in brand. De inzittenden waren er toen al uit. De Eindhovenaar en zijn 70-jarige echtgenote, die bij hem in de auto zat, zijn naar een ziekenhuis gebracht. Ook de man uit Boxtel en zijn 15-jarige zoon, die bij hem in de auto zat, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een 59-jarige man uit Boxtel, die ook in deze wagen zat, raakte niet gewond.

Geldrop: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Wielewaal zijn een beeldscherm, een laptop, fotocameras en geld weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Een voordeur van de zaak is opengebroken.

Son: Politie houdt mannen aan voor inbraak

De politie heeft zondag rond 21.00 uur op de Julianastraat een 37-jarige man uit Eindhoven en een 28-jarige man uit Hoogeloon aangehouden. De twee werden kort daarvoor door een 26-jarige man uit Son bij thuiskomst achter zijn woning betrapt met een breekijzer.Toen ze de man zagen renden zij hard weg. Aan de schuurdeur zat braakschade waarna de man in de omgeving op zoek ging naar beide verdachten. Even later zag hij beide mannen in de Julianastraat lopen, waarna ze door de man en omstanders werden aangehouden en ze aan de politie werden overgedragen. De politie vond op de plaats van aanhouding een breekijzer en in de auto van een van de verdachten inbrekerswerktuig. Deze zijn door de politie in beslag genomen. De twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt man aan voor mishandeling

De politie heeft zondag rond 20.00 uur op de Goorkesdijk een 23-jarige Helmonder aangehouden. Even daarvoor had hij op een skate-baan aan de Wethouder Ebbenlaan een 13-jarige jongen uit Helmond vastgepakt waarna hij de jongen op de grond duwde. Even later kon de verdachte in een sportkantine door de politie worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Nuenen: Politie houdt snelheidscontrole

De politie controleerde zondag tussen 12.15 en 16.30 uur op de A270 op snelheid. Er werden 2394 voertuigen gecontroleerd waarvan er 239 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 240 km/u waar 120 km/u gereden mag worden.