Gemeente Thorn


19 oktober 2006

AFDELING BURGERZAKEN GESLOTEN
Op maandag 23 oktober 2006 is de afdeling Burgerzaken gesloten, in verband met het volgen van een cursus door de medewerksters.

VERLEENDE VERGUNNING
Het college van burgemeester en wethouders
Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 3 oktober 2006 besloten te verlenen:

· een ventvergunning aan het IJsmanneke NV voor de verkoop van voorverpakt ijs en ijsproducten gedurende het kalenderjaar 2007 (datum verzending)

Bezwaar
Bezwaren tegen een verleende vergunning of de intrekking hiervan kunt u binnen een termijn van zes weken vanaf één dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. Het postadres is: Postbus 3590, 6017 ZH Thorn.
Een bezwaarschrift moet bevatten:

- uw naam en adres;

- de datum;

- een omschrijving van het besluit waartegen u uw bezwaar richt;
- de redenen waarom u bezwaar maakt.

Daarnaast kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond, sector Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond) verzoeken een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) te treffen, mits u daar dringende redenen voor hebt. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met afdeling Algemene Zaken, telefoon (0475) 56 76 00.

PUBLICATIES IN VERBAND MET DE VERKIEZINGEN GEMEENTERAAD MAASGOUW OP WOENSDAG 22 NOVEMBER 2006.

TER INZAGE-LEGGING PROCES-VERBAAL I 12-2
De voorzitter van het centraal stembureau maakt conform het bepaalde in artikel I 1, lid 2, van het Kiesbesluit bekend, dat heden bij werkveld burgerzaken van de gemeente Maasbracht ter inzage is gelegd het proces-verbaal van de zitting van het centraal stembureau betreffende het nummeren van de kandidatenlijsten alsmede het beslissen over de geldigheid van de lijstencombinaties voor de op de leden van de raad van de gemeente Maasgouw te houden verkiezing van woensdag 22 november 2006.

Op grond van het bepaalde in artikel I 15, lid 1, van de Kieswet maakt hij tevens bekend, dat aan bovenbedoelde kandidatenlijsten de volgende nummers zijn toegekend:

Lijstnummer Aanduiding van de politieke groepering
1 Christen Democratisch Appèl (CDA)

2 Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

3 VVD

4 LOKAAL BELANG

Ingevolge artikel I 10 van de Kieswet zijn de navolgende lijstencombinaties aangegaan:

Er zijn geen lijstencombinaties aangegaan.

Plaats: Maasbracht De voorzitter voornoemd,
Datum : maandag 16 oktober 2006 F.J.M. Wilms

DE WMO WAT IS DAT?
Per 1 januari 2007 wordt in Nederland de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. De Wmo is een wet die mensen helpt om zo lang mogelijke zelfstandig te leven in de samenleving. In de nieuwe wet Wmo worden enkele bestaande wetten samengevoegd:
· de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en de Welzijnswet.
· een deel uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Het gaat hier om de huishoudelijke verzorging.

Op 1 januari 2007 wordt de Wmo ingevoerd. Vanaf dat moment is de gemeente verantwoordelijk voor alles wat in deze wet is geregeld. De gemeente voert de Wmo-taken uit samen met welzijnsinstellingen en zorgorganisaties én met de inwoners van Maasgouw. De gemeenten Heel,Maasbracht en Thorn hebben in het afgelopen jaar samengewerkt om de invoering van deze wet ook in Maasgouw soepel te laten verlopen. Er heeft overleg plaatsgevonden met het Wmo-platform waarin verschillende maatschappelijke organisatie en cliëntgroepen vertegenwoordigd zijn. Dit heeft ertoe geleid dat Maasgouw klaar is voor de Wmo.
In de komende maanden zullen we u op deze paginas regelmatig iets vertellen over de Wmo. Mocht u inmiddels graag informatie hebben over de achtergronden van de Wmo, het beleidsplan en de verordeningen, dan kunt u terecht op internet: www.thorn.nl/gemeentehuis/wmo.

COLLECTIEVE ZIEKTEKOSTENVERZEKERING VOOR MENSEN MET EEN MINIMUM INKOMEN
Aanbieding collectieve verzekering
De gemeente Maasgouw biedt aan haar inwoners die tot de doelgroep behoren een collectieve verzekering aan. De collectieve verzekering liep oorspronkelijk tot 1 januari 2007. De gemeente Maasgouw heeft besloten de collectieve verzekering voort te zetten na 1 januari 2007.

Wij kunnen u eind november 2006 pas duidelijkheid geven over de hoogte van de premie voor 2007. Toch willen wij u er nu al op wijzen, dat u uw huidige verzekering bij een andere verzekeraar voor 1 november 2006 moet opzeggen als u overweegt om deel te nemen aan de collectieve verzekering van CZ. Als u op dit moment al bij CZ verzekerd bent, kunt u afwachten op het aanbod van de collectieve verzekering.

Premiekorting
De premiekorting bedraagt 5% op de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Alleen op het (goedkopere) jongerenpakket en het 50+-pakket wordt door CZ geen korting gegeven.

Doelgroep
De collectieve verzekering geldt niet alleen voor bijstandsgerechtigden. Ook mensen met loon of uitkering tot 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm kunnen gebruik maken van deze regeling. Hieraan zijn de volgende voorwaarden verbonden:
- u bent inwoner van de gemeente Maasbracht, Heel of Thorn;
- u beschikt over een inkomen dat niet hoger is dan 110% van de bijstandsnorm, en

- er mag geen betalingsachterstand zijn bij CZ. Heeft u wel een betalingsachterstand bij CZ, dan raden wij u aan om u toch bij de gemeente te melden. Mogelijk dat een schuldregeling getroffen kan worden en u toch kunt deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering.

Uw inkomen
Om in aanmerking te komen voor de collectieve zorgverzekering mag het inkomen niet meer bedragen dan 110% van de bijstandsnorm. Het gaat dus niet om de soort inkomsten, maar om de hoogte van de inkomsten. Inkomsten kunnen bijvoorbeeld zijn AOW, WIA, ANW, ZW, WW, sommige heffingskortingen van de Belastingdienst of inkomsten uit arbeid. Het maximale bedrag per maand aan inkomsten dat is toegestaan, is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Daarbij wordt uitgegaan van het netto inkomen, inclusief vakantiegeld op maandbasis.

De meest voorkomende bijstandsnormen zijn:
Alleenstaande (21-65) 845,54 110% hiervan is 930,10 Alleenstaande (65+) 918,62 110% hiervan is 1.010,49 Alleenstaande ouder (21-65) 1.087,12 110% hiervan is 1.195,84 Gehuwden/samenwonenden (21-65) 1.207,91 110% hiervan is 1.328,71 Gehuwden/samenwonenden (65+) 1.269,92 110% hiervan is 1.396,92

Aanmelden?
Voor vragen over of aanmelding voor de collectieve ziektekostenverzekering kunt u terecht:

- iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur in het kantoor van het taakveld Sociale Zaken in het gemeentehuis te Heel;
- inwoners van Thorn kunnen ook terecht tijdens het spreekuur van het taakveld sociale zaken in het gemeentehuis van Thorn op maandagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur;

- voor vragen over de verzekering en de pakketten is de klantenservice van CZ bereikbaar op telefoonnummer 09000949.

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN PARTIELE HERZIENING ARIBA GEMEENTE THORN. Burgemeester en wethouders van de gemeente Thorn maken ter voldoening aan het gestelde in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat gedurende een termijn van zes weken vanaf vrijdag 20 oktober 2006 voor eenieder ter inzage ligt op de gemeentesecretarie, afdeling Algemene Zaken, het ontwerpbestemmingsplan partiële herziening ARIBA gemeente Thorn. Tevens kan desgevraagd het ontwerp tenminste gedurende drie uren per week buiten de werkuren worden ingezien, na het maken van een telefonische afspraak. De herziening voorziet in de vastlegging, van de provinciale POL-uitwerking BOM+ en de vastlegging van de zonering voor de intensieve veehouderij zoals die in het reconstructieplan Noord- en Midden Limburg is vastgesteld, in het bestemmingsplan Buitengebied. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Thorn, Postbus 3590, 6017 ZG Thorn.

Thorn, 19 oktober 2006,
Burgemeester en wethouders van Thorn,
Mr. Dr. A.H.A. Lutters, burgemeester,
Mr. M.W.A. Lenders, secretaris.

FOTOBOEK THORN
Op 22 december 2006 neemt de gemeenschap Thorn afscheid van de gemeente Thorn. Er wordt op die dag van alles georganiseerd, waarvoor alle inwoners van Thorn van harte zijn uitgenodigd. Het programma en de uitnodiging om vooral massaal te komen zal u via de Wingerd en via verenigingen nog bereiken.
Op die dag zal ook aan alle gezinnen/alleenstaanden in Thorn een fotoboek worden aangereikt als herinnering aan Thorn. Het boek bevat actuele fotos van verenigingen, enkele gedichten, historische annotaties en het winnende verhaal van de verhalenwedstrijd voor kinderen van de basisschool. Het boek bevat 80-100 bladzijden Eén boek ontvangt u gratis. U kunt ook meerdere exemplaren bestellen. De kosten van deze extra exemplaren zijn .5,00 per stuk en te reserveren via onderstaande strook. Deze moet u voor 15 november a.s., voorzien van het bedrag van uw bestelling, inleveren bij mevrouw Van Zundert, in het gemeentehuis. Er verschijnt maar één druk, dus bent u op tijd.

De burgemeester,
Ad Lutters

Gelieve voor mij.. exemplaren van het fotoboek Thorn te reserveren.

Naam
Adres

Het bedrag van . x 5,00 of . is bijgevoegd.