Gemeente Den Haag

oktober 2006
Herfsvakantietip: Workshop in het milieu informatie centrum (16 oktober)

De tentoonstelling Ondergronds in het Milieu Informatie Centrum is nog geopend tot 15 december. Kinderen vanaf negen jaar komen door deze interactieve tentoonstelling alles te weten over het Haagse riool. Ook tijdens de Herfstvakantie is de tentoonstelling aan de Paviljoensgracht te bezoeken en er worden twee workshops georganiseerd voor kinderen van 9 tot 14 jaar.

Workshop Bodemonderzoek op 24 oktober
Op 24 oktober vindt de workshop 'Bodemonderzoek' plaats. Kinderen treffen een ondergrondse tank aan in het Milieu Informatie Centrum. Door sporenonderzoek en het uitpluizen van bodemmonsters ontdekken ze in welke mate de bodem onder het gebouw verontreinigd is en wat ze hieraan kunnen doen. De workshop is geschikt voor jonge onderzoekers die niet bang zijn voor vieze handen! De workshop, die twee uur duurt, vindt plaats op 24 oktober om 11.00 en om 14.00 uur.

Rioolavontuur op 25 en 26 oktober
Wie wil er nou niet een kijkje in het riool nemen? Tijdens het 'Rioolavontuur' leren kinderen alles over het Haagse riool. Ze horen de ervaringen van mannen die dagelijks in het riool werken. In het Oog in 't Zeilstraatje (naast het Milieu Informatie Centrum) wordt een putdeksel in de straat open getrokken. Daar daalt een camera af naar de bodem van de put. In een televisiewagen zien de kinderen de live-beelden van de weg die de camera in het riool aflegt en wat daar beneden te zien is. Spannend! De workshop vindt plaats op 25 en 26 oktober om 11.00 en om 14.00 uur en duurt twee uur.

Aanmelden
Het Milieu Informatie Centrum ligt aan de Paviljoensgracht 3 in Den Haag. Per workshop kunnen vijftien kinderen meedoen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website www.denhaag.nl/mic of telefonisch via 070 - 353 69 99.