Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 oktober 2006

Inbrekers op heterdaad betrapt

Enschede

Dankzij een oplettende getuige betrapte de politie op zondag 15 oktober om 18.45 uur twee inbrekers op heterdaad bij een woninginbraak aan de Usselerrondweg in Enschede. Op het moment dat de politie het pand omsingeld had, kwam de eerste verdachte, een 38-jarige Enschedeër, naar buiten. De politie hield deze man aan. De tweede verdachte, een 42-jarige man uit Enschede was nog in het pand en werd daarna door de politie aangehouden. De inbrekers hadden het gemunt op koperen leidingen. Beide verdachten zijn door de politie in verzekering gesteld. (06-131959)

Man beschiet woning

Enschede

De politie heeft op maandag 16 oktober om 04.20 uur een 46-jarige Enschedeër aangehouden, omdat hij geschoten had op een woning aan de Dennenweg in Enschede. De 50-jarige bewoner van de Dennenweg was die avond gebeld door de verdachte en had hem in zijn woning geweigerd toen deze op de stoep stond. Als reactie hierop schoot de 46-jarige Enschedeër om 23.35 uur op de woning van het slachtoffer. De politie heeft de verdachte ingesloten. (06-132028)

Brommer komt ten val

Oldenzaal

Om onbekende reden kwam op zondag 15 oktober om 14.10 uur een 60-jarige bromfietser uit Oldenzaal ten val op de Enschedesestraat in Oldenzaal. Het slachtoffer reed over de Enschedesestraat in de richting van het centrum en wilde links de Eekboerstraat in slaan. De ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. (06-131900)

Motorcrosser raakt publiek

Saasveld

Op zondag 15 oktober kwam om 17.00 uur een motorcrosser bij de motorcross aan de Voortsweg in Saasveld in het publiek terecht en raakte daarbij één persoon. Het slachtoffer, een 17-jarige meisje uit Geesteren is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (06-131939)

Getuigen oproep zinloos geweld

Hengelo

In de nacht van zaterdag op zondag 15 oktober is om 01.20 uur een 21-jarige man uit Hengelo om onbekende reden op de Deldenerstraat van zijn fiets geduwd en in het gezicht geslagen. Het fietspad waar de jongen fietste werd versperd door vijf jongens. Bij het voorbijgaan gaf één van de jongens hem een duw, waarbij het slachtoffer met zijn gezicht op straat viel. Eén van de jongens uit het groepje tilde het slachtoffer op en sloeg hem meerder keren in het gezicht. Daarna liep het groepje jongens verder richting het centrum. De politie doet een getuigen oproep. Het signalement van de dader is: - donker haar
- stoppeltjesbaard
- ongeveer 1.80 meter lang - breed postuur
- droeg een donkere jas
Mocht u iets gezien hebben, dan vraagt de politie u te bellen naar het nummer: 0900 - 8844, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. (06-131902)

Doorrijding na aanrijding

Delden

Op de Rijksweg in Delden ter hoogte van de kruising met de Langestraat reed een automobilist op zondag 15 oktober om 20.15 uur een 42-jarige motorrijder uit Apeldoorn van achteren aan en reed vervolgens door. De motorrijder kwam hierbij ten val. Een getuige en de motorrijder noteerden het kenteken van de automobilist en gaven dit door aan de politie. Op het adres, behorende bij het kenteken, bleek de zoon, een 25-jarige man uit Goor, de auto gebruikt te hebben. De 25-jarige verdachte is daarna op vrijwillig naar het bureau gekomen. Uit een ademanalyse bleek dat hij teveel gedronken had, namelijk 1,50 promille. De politie vorderde daarom het rijbewijs van de man in en legde een rijverbod op van zeven uur. (06-131994)

Politie zoekt alsnog getuigen van aanrijding

Hengelo

De politie zoekt alsnog getuigen van een opzettelijke aanrijding op het Mitchamplein in Hengelo. Een 18-jarige jongen uit die stad fietste op vrijdag 6 oktober om 08.15 uur over de Sumatrastraat in Hengelo. Aangekomen bij de kruising Sumatrastraat/Mitchamplein stopte hij voor een personenauto die voor hem van links kwam. De auto kwam met hoge snelheid aanrijden uit de richting van de Bankstraat. De automobilist stopte zijn auto midden op de kruising en gebaarde met zijn hand dat de fietser voor mocht gaan. De fietser bedankte de man door zijn hand op te steken en fietste in de richting van de Deldenerstraat.

Op het moment dat de fietser op het Mitchamplein reed hoorde hij dat een personenauto gas gaf. Hij keek om en zag dat de automobilist die hem eerder voor had laten gaan met hoge snelheid op hem afreed. De jongen stuurde nog naar rechts, maar werd toch van achteren aangereden. Hij kwam te vallen en raakte gewond aan zijn been. De automobilist, die reed in een grijze Volkswagen Golf, stopte niet en reed weg in de richting van de Deldenerstraat. Een getuige ontfermde zich over de jongen en hielp hem op de been. De jongen heeft aangifte gedaan van zware mishandeling.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de opzettelijke aanrijding of meer kunnen vertellen over de identiteit van de bestuurder van de grijze Volkswagen Golf. Verder wil de politie graag in contact komen met de man die de fietser geholpen heeft. Men wordt verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. (06-130550)

Medicijnen verloren

Enschede

De politie vraagt aandacht voor het verlies van medicijnen. Een inwoner van Enschede haalde op maandagmorgen 16 oktober medicijnen bij een apotheek aan de Wesseler-nering in Enschede. Aangekomen bij zijn woning aan de Pollenbrink in Enschede merkte de man dat hij zijn medicijnen was verloren. Het betreft een doosje met 15 tabletten Cozaar (50 mg). Inname van deze tabletten door kinderen kan gevaarlijk zijn. Personen die de medicijnen vinden kunnen deze afgeven bij het politiebureau. (06-132098)

Abri vernield

Rijssen/Holten

De politie heeft op zondag 15 oktober om 22.30 uur op het treinstation van Holten een 38-jarige man uit Deventer aangehouden. Om 22.00 uur kreeg de politie een melding van een vernieling van een abri op het station in Rijssen. Politieagenten gingen ter plaatse en werden aangesproken door een getuige. De getuige meldde dat de man die de abri vernield had nu in de trein richting Deventer zat. De agenten zagen de trein net vertrekken en werden toegeschreeuwd door een groepje mannen en vrouwen die in de trein zaten. De agenten stapten in hun dienstauto en reden naar het station in Holten. Daar kon de Deventernaar uit de trein worden gehaald. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en verzette zich tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld kon hij in de boeien worden geslagen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op. (06-132012)

Auto in de sloot

Goor

Op zondag 15 oktober om 15.30 uur vond een ongeval plaats op de Holtdijk in Goor. Een auto kwam op onverklaarbare wijze op de kop in de Holtdijksbeek terecht. Een 17-jarige bromfietser uit Goor was getuige van het ongeval. Hij aarzelde geen moment en sprong de sloot in om de inzittenden te bevrijden. De inzittenden, een 42-jarige man uit Gronau en een 37-jarige vrouw uit Goor, kwamen met de schrik vrij. De auto raakte total-loss en moest worden afgesleept. (06-131929)

Man vernielt ruit en wordt aangehouden

Hengelo

De politie kreeg op zondag 15 oktober om 06.20 uur een melding dat een persoon overlast bezorgde bij een woning aan de Paul Krugerstraat in Hengelo.

De politiemensen gingen ter plaatse en troffen de 54-jarige bewoner. Deze verklaarde dat hij even daarvoor een onbekende man met een stuk hout op zijn hoofd had geslagen. De onbekende man had geprobeerd om op het balkon van de buurvrouw te klimmen. Toen de bewoner zijn voordeur opende om de man hierop aan te spreken liep hij dreigend op de bewoner af. De 54-jarige bewoner kon de dronken man op afstand houden door hem met een stuk hout op zijn hoofd te slaan. De onbekende man liep hierbij een hoofdwond op. Hij werd kwaad en vernielde een ruit. Daarna nam hij de benen.

De agenten stelden een onderzoek in en troffen de gewonde verdachte aan bij het ziekenhuis in Hengelo. Na behandeling werd de man, een 25-jarige Hengelose militair, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd voor verhoor opgesloten. De verdachte had zijn vriend en vriendin in een dronken bui met een onverwacht bezoek aan de Paul Krugerstraat willen verrassen. Verder kon hij zich niets herinneren.

De politie heeft de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. (06-131832)

Sonja Eerhard, Gerdien Rotgers: 053-4555588

---- --