Waterschap Noorderzijlvest


Ontwerp Leidraad peilbesluiten Groningen en Drenthe 16-10-2006

De Gedeputeerde Staten van Groningen (4 juli), Gedeputeerde Staten van Drenthe (26 september), het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest (23 augustus) en het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aas (18 juli) hebben de Leidraad peilbesluiten in ontwerp vastgesteld.

Een leidraad voor het opstellen en beoordelen van peilbesluiten wordt sinds 1996 gebruikt. De leidraad is een beleidsregel die door het waterschap wordt gebruikt bij het opstellen van een peilbesluit en door de provincie wordt gevolgd bij het beoordelen van dat peilbesluit. De Leidraad uit 1996 is op een aantal punten niet meer actueel. Zo zijn de in de Leidraad genoemde functies niet meer juist en is het zogenaamde Gewenste Grond- en Oppervlaktewater Regime (GGOR), er niet in opgenomen. Dit is aanleiding geweest om de Leidraad peilbesluiten uit 1996 te actualiseren.

Terinzagelegging
De ontwerp Leidraad ligt in de periode van 17 oktober t/m 28 november tijdens openingsuren voor een ieder ter inzage in:


* het hoofdkantoor van waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 te Groningen;

* het hoofdkantoor van waterschap Hunze en Aas, Aquapark 5 te Veendam;

* het hoofdkantoor van waterschap Wetterskip Fryslân, Harlingerstraatweg 113 te Leeuwarden.

* het provinciehuis van Groningen, Martinikerkhof 12 te Groningen;
* het provinciehuis van Drenthe, Westerbrink 1 te Assen;

Inspraak
Tijdens de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan het College van Gedeputeerde staten van de provincie Groningen, afdeling Landelijk Gebied en Water, t.a.v. dhr. C. Lont, postbus 610, 9700 AP te Groningen. Ook voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen het dhr C. Lont (tel. 050 3164978) van de provincie Groningen.

Bestellen Leidraad
Een exemplaar van de ontwerp Leidraad peilbesluiten is op aanvraag te verkrijgen bij de provincie Groningen, afdeling Communicatie en Kabinet. Mw. F. de Boer (tel. 050 3164160).