Gemeente Hellendoorn


Pannaveld in speeltuin De Blokken

De gemeente Hellendoorn is van plan in de speeltuin van De Blokken een pannaveld aan te leggen. Dit is besloten mede naar aanleiding van de goede ervaring met het Panna Court in het centrum van Nijverdal. Het pannaveld, met de afmeting van 6 x 4 meter, komt op een betegelde ondergrond, direct links in de speeltuin.

Het sportveldje wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Breedtesportimpuls. Het team van Groen en Afval zal de aanleg van het veld verzorgen. Vooruitlopend op de ontwikkelingen wordt inmiddels ook aan andere locaties gedacht om een pannaveld aan te leggen, nl. Hellendoorn (wijk De Blenke) en de Kruidenwijk.

De letterlijke vertaling voor het woord Panna is 'poortje', wat in het voetbal staat voor het door de benen spelen bij je tegenstander. Een korte voetbalvorm, waarbij de subtiele bewegingen meer waard zijn dan het scoren. Deze activiteit is populair onder jongeren en daarmee een goed middel om sport en bewegen te stimuleren.

Bij wijze van proef willen we een eerste pannaveld in de speeltuin De Blokken aanleggen. Dit vooral omdat er veel signalen uit de wijk komen betreffende de "overlast" van de voetballertjes in de straten. De voetballers, veelal in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar, geven aan geen kans te krijgen om het multifunctionele asfaltveld in het wijkpark te gebruiken. Hier voetballen en of basketballen de "grote jongens".