De Unie


16/10/2006
Onnodige stemmingmakerij FNV en CNV in metaal en techniek Culemborg, 16 oktober 2006, Het idee van FNV en CNV om De Unie en haar Internetvakbond te weren aan de cao-onderhandelingstafel van de klein metaal getuigt van weinig respect voor de Unieleden werkzaam in deze sector. âWerknemers maken zelf uit wie hun vertegenwoordigt aan de cao-tafelâ, aldus Jacques Teuwen, voorzitter De Unie en de Internetvakbond. âHet belangrijkste democratische beginsel is gelijkheid. In principe betekent dit dat iedereen zeggenschap dient te hebben over alle collectieve besluiten die aan zijn of haar belangen raken. Partijen uitsluiten is bepaald niet van deze tijdâ.

De Unie sluit al 34 jaar caoâs in de metaal en techniek, in goed overleg met FNV en CNV. Het gebruiken van de afgesloten cao in de Mitex (modedetailhandel) als reden voor dit idee tot uitsluiting is een oneigenlijk argument. De Unie is daar desgevraagd bij gekomen.

Vooruitkijkend naar het aanstaande cao-overleg metaal en techniek is er geen enkele aanleiding om een âalleingangâ van De Unie te verwachten. We vertrouwen er op dat FNV en CNV vanuit een zakelijke en professionele opstelling de sector metaal en techniek op zijn eigen merites gaat beoordelen.

---