Partij van de Arbeid


Den Haag, 16 oktober 2006


Vragen van het lid Bussemaker (PvdA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


over te weinig terugbetaalde premie van de verzekering tegen het WAO-gat


* Bent u op de hoogte van de berichten dat verzekeraars burgers de afgelopen jaren niet voldoende premie hebben terugbetaald van de verzekering tegen het WAO-gat? *


* Kunt u bevestigen dat verzekerden tussen de tachtig tot tweehonderd euro extra terug kunnen krijgen als ze een klacht indienen over de hoge kosten? Bent u bereid verzekerden te informeren over hun rechten in deze?


* Klopt het dat verzekeraars over de jaren 2004 en 2005 te hoge onkosten inhielden en deze niet of slecht worden onderbouwd door verzekeraars?


* Staat ergens in de wet vastgelegd dat provisie die assurantiekantoren krijgen, al dan niet mogen worden verhaald op de verzekerde? Zo ja, waar en hoe precies?


* Indien u de vragen 2 en 3 niet volledig kan beantwoorden, bent u dan bereid een ander onderzoek in te stellen naar de gang van zaken?


* Wat is uw oordeel over deze gang van zaken? Is het gedrag van verzekeraars van invloed op het vertrouwen dat u heeft ten aanzien van verzekeraars over het hybride stelsel van de uitvoering van de WIA, alsmede op uw mening over de hoogte van de rentehobbel?


*) TV-programma Kassa 7 oktober 2006


Met vriendelijke groet,


Chantal Linnemann

Secretaresse Voorlichting


Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid

Plein 2

K 104

Postbus 20018

2500 EA Den Haag

Tel: 070 318 2694

Fax: 070 318 2800

c.linnemann@tweedekamer.nl