Politie Gelderland-Zuid

Veel te snel op A2: rijbewijs kwijt

Hurwenen, 16-10-2006 o Van een 23-jarige bestuurder uit Kerkdriel is na een snelheidscontrole in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd.

Een agent rijdend in een opvallend politievoertuig zag een auto op de A2 bij Deil rijden die opviel vanwege zijn grote snelheid. Hij besloot de achtervolging in te zetten. Tijdens een tussentijdse meting reed de bestuurder 206 km/uur waar 120 is toegestaan. Na aftrek van de wettelijk voorgeschreven correcties werd zijn snelheid vastgesteld op 191 km/uur, een overschrijding van 71 km. De 23-jarige is vervolgens even verderop op de Provincialeweg N322 ter hoogte van Hurwenen staande gehouden.

Daarnaast werd bij de Kerkdrielenaar op het politiebureau te Zaltbommel ook een ademanalyseonderzoek afgenomen. Waar wettelijk 220 ug/l maximaal is toegestaan bleef de bestuurder met 215 ug/l net onder die grens.

Het rijbewijs van de 23-jarige is in verband met overschrijding van de snelheid ingevorderd en opgestuurd naar de officier van justitie. Die zal uiteindelijk de strafmaat bepalen. (08)