Gemeente Kerkrade

16-10-2006

16.10.06: Gemeente Kerkrade opent beeldbank

Van vrijdag 13 oktober tot en met zondag 22 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Geschiedenis. Gemeente Kerkrade heeft deze gelegenheid aangegrepen om de beeldbank officieel in gebruik te nemen. Dit werd maandag 16 oktober jongstleden gedaan door wethouder Will Terpstra (Informatie en Automatisering, Cultuur), die symbolisch de eerste digitale foto bestelde. Wethouder Will Terpstra opent de beelbank.

Online bestellen
De beeldbank biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om oude foto's digitaal te bekijken en eventueel online te bestellen. Deze digitale fotocollectie kan via de website van de gemeente Kerkrade (www.kerkrade.nl) worden benaderd. Omdat de beeldbank periodiek geüpdatet wordt, blijft het interessant om deze regelmatig te bezoeken. Ter introductie van de beeldbank biedt de gemeente Kerkrade tot en met 31 december 2006 de foto's tegen een speciaal tarief aan, ongeacht formaat.

Gemeentearchief
De afgelopen maanden is een begin gemaakt met het scannen van de circa 5000 exemplaren tellende dia- en fotocollectie. De foto's zijn afkomstig van het gemeentearchief en dateren voor het merendeel van vóór 1970. Inmiddels zijn er al ongeveer 750 foto's van de straten (A t/m H) digitaal beschikbaar. De komende maanden zal het beeldarchief steeds verder worden ontsloten.

Bijschriften
Bezoekers van de beeldbank kunnen per e-mail reageren op foto's. Dat kan wellicht waardevolle informatie opleveren, waardoor er bij foto's bijschriften geplaatst of aangevuld kunnen worden.