Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

16-10-2006
Betaling laatste termijn onroerende-zaakbelastingen 2006

De vervaldag van de laatste termijn van de onroerende-zaakbelastingen 2006 is inmiddels verstreken. Per 30 september 2006 diende het gehele bedrag van de aanslag te zijn betaald.
Binnenkort zullen de aanmaningen worden verzonden, eventueel gevolgd door een dwangbevel. De hiermee gepaard gaande invorderingskosten zijn echter aanzienlijk (tenminste 6,- resp.
34,-).

Betalen
Betaling kan geschieden per bank, bij voorkeur door middel van de met de aanslag meegezonden acceptgirokaarten. Ook kan via telebankieren worden betaald (zie hieronder).
Contante betaling is niet meer mogelijk. I.v.m. de verbouwing van het gemeentehuis is betaling aan het loket van financiën per pin of chip helaas niet mogelijk.

Betalingen via telebankieren
Voor het doen van betalingen van de onroerende-zaakbelastingen wordt steeds meer gebruik gemaakt van telebankieren. Vaak betekent dit echter dat het verwerken van deze ontvangsten in de belastingadministratie niet automatisch kan plaatsvinden, maar allemaal handmatig moet gebeuren.

Bij het merendeel van de banken, waarbij telebankieren mogelijk is, wordt de mogelijkheid hiervoor echter wel geboden. Bij het inbrengen van de betaling dient hiervoor dan te worden gekozen voor de mogelijkheid "via acceptgiro". Wanneer daarna in het veld "(betalings-)kenmerk" (4 x 4 posities groot) het nummer (4 x 4 cijfers) wordt ingevuld, dat op de acceptgirokaart staat afgedrukt (naast de ruimte waarin het bedrag kan worden aangegeven) en vervolgens als code van de acceptgirobetaling code 13 wordt aangevinkt of ingevuld, behoeft er naast het te betalen bedrag en het banknummer van de gemeente niets meer te worden ingevuld. Op deze manier kunnen de betalingen echter wel automatisch worden ingelezen in het belastingpakket.

Omdat het bovenstaande bij de administratieve verwerking van de betalingen een flinke tijdsbesparing kan opleveren, verzoeken u zoveel mogelijk met het bovenstaande rekening te willen houden.