Gemeente Breda

De Beyerd, Museum voor Grafische Vormgeving zoekt ontwerpbureau

De Beyerd zoekt een ontwerpbureau voor het nieuwe museum voor grafische vormgeving. Het ontwerpbureau dat wordt gekozen zal het ontwikkelen van de identiteit en huisstijl en een deel van de inrichting voor haar rekening nemen.

Procedure

Gezien de aard en de omvang van de opdracht heeft de gemeente Breda op basis van het geldende inkoop- en aanbestedingsbeleid gekozen voor een openbare procedure om te komen tot een vormgever. Uit de inzendingen worden vijf bureaus geselecteerd die worden uitgenodigd om een presentatie te houden. De leidraad met inschrijfformulier en begeleidende documenten zijn te vinden op de website van De Beyerd: www.museumdebeyerd.nl. Ontwerpers kunnen tot 3 november een plan indienen. Eind van dit jaar moet de keuze van de ontwerper bekend zijn.

De Beyerd

De Beyerd is volop in ontwikkeling en bevindt zich midden in een proces naar een nieuw museum, het enige in zijn soort in de wereld; een museum voor grafische vormgeving. Op dit moment wordt achter de schermen gewerkt aan de realisatie van dit museum.

Hier wordt straks Nederlands grafisch vormgeven uit verleden heden en toekomst getoond. Een plaats waar ontwikkelingen van betekenis worden verzameld en getoond, discussie wordt gevoerd en publicaties worden geïnitieerd, documentatie en informatie beschikbaar zal zijn op dit gebied.

De Beyerd maakt een zo groot mogelijk publiek bewust van de impact van grafische (visuele) vormgeving. Het is een eigentijds museum, een ontmoetingsplek en een kenniscentrum.

Breda, 16 oktober 2006