Gemeente Zaanstad

Jongerenloket Zaanstreek opgericht Jongerenloket maakt werk van werk 16-10-2006

Na een tijdje proefdraaien richten de gemeente Zaanstad en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) samen officieel het Jongerenloket Zaanstreek op. Op woensdag 18 oktober 2006 ondertekenen wethouder Jeugd Corrie Noom en vestigingsmanager van het CWI Zaanstreek Annette Koorn daartoe een convenant. Op die dag zal ook `speeddating' plaatsvinden. Jongeren op zoek naar een leerbaan en werkgevers van leerbedrijven worden aan elkaar gekoppeld voor een eerste gesprek. Ook reikt de gemeente Zaanstad de eerste no-riskpolis uit aan een Zaans bedrijf.

Het doel van het Jongerenloket Zaanstreek is om voortijdig schooluitval en jeugdwerkloosheid te voorkomen en te bestrijden. Het Jongerenloket begeleidt jongeren van 16 tot 23 jaar zonder startkwalificatie naar een opleiding of een (leer)baan. Het loket bemiddelt actief tussen werkzoekenden en het bedrijfsleven. Het Jongerenloket Zaanstreek is gevestigd in het pand van het CWI aan de Rustenburg 125 in Zaandam, telefoon 075-7505910.

Een bedrijf dat een leerbaan aanbiedt krijgt een no-riskpolis, die de loonbetaling bij ziekte regelt en vrijstelling van WAO premie gedurende twee jaar. Zo loopt een onderneming minder risico. De gemeente stimuleert op deze manier bedrijven om leerbedrijf te worden.

Wethouder Corrie Noom is blij met de komst van het Jongerenloket. "Het is goed dat er nu een centrale plek is waar jongeren zonder diploma of werk terecht kunnen voor advies en begeleiding. Op deze manier helpen we ze verder. Ik vind het heel belangrijk dat jongeren een passende opleiding volgen zodat ze een baan kunnen krijgen. Ik roep jongeren dan ook op om zich te melden bij het Jongerenloket!"

Het idee van de no-riskpolis regeling komt uit de landelijke Taskforce Jeugdwerkloosheid. In Zaanstad participeren de gemeente, CWI, het Regionaal Meldpunt voor voortijdig schoolverlaters (RMC) en het Regiocollege Zaanstreek-Waterland in het project. De uitvoering van de no-riskpolis ligt bij de gemeente.

Programma 18 oktober
Locatie: CWI Zaanstreek, Rustenburg 125, 1506 AZ Zaandam

12.30-13.00 uur Ontvangst met broodjes, koffie en thee

13.00-14.00 uur Officieel gedeelte
Welkom door vestigingsmanager Annette Koorn
Toelichting Jongerenloket Zaanstreek
Toespraak door wethouder Corrie Noom
Ondertekening convenant
Uitreiking no-riskpolis

14.00- 16.00 uur Jongerenbanenmarkt (speeddating)

U bent van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn.

Meer informatie: www.zaanstad.nl, www.werk.nl, www.zwerk5.nl, www.jeugdwerkloosheid.szw.nl