Gemeente Heemskerk


maandag, 16 oktober 2006

Jeugdsportpas gaat nieuw seizoen in

HEEMSKERK - Leerlingen van de Heemskerkse basisscholen kunnen zich dit schooljaar weer inschrijven voor een van de vele sportactiviteiten van de Jeugdsportpas (JSP). De Jeugdsportpas is een initiatief van de gemeente Heemskerk en Sportservice Noord-Holland. Het beoogt kinderen te laten 'proeven' van een groot aantal verschillende sporten.

Drie kinderen actief tijdens een tennisclinic

Drie kinderen actief tijdens een tennisclinic

Voor een bijdrage van EUR 5 kunnen leerlingen van de basisscholen vier trainingen volgen in een sportieve activiteit. Ouders komen dus in deze kennismakingsronde niet direct voor hoge kosten te staan, zoals voor kleding, materiaal en contributie. Hun kind volgt alleen de vier trainingen binnen het Jeugdsportpasproject. De keuze om zich daarna eventueel in te schrijven bij een van de organiserende verenigingen is geheel vrij.
Dit schooljaar staan er maar liefst vijftien verschillende sportieve activiteiten op het programma. Het hele schooljaar door worden verschillende sporten aangeboden. In de week van 30 oktober tot 3 november geeft Dance-studio Patty een proefles dansen voor groep 3 op alle basisscholen, waarna de leerlingen zich voor vier lessen kunnen inschrijven. Vervolgens staan in november judo, korfbal en karate op het programma.
Inschrijven voor deze sporten kan via een inschrijfformulier dat op de scholen wordt uitgedeeld.
Het hele programma van de Jeugdsportpas voor dit schooljaar is te vinden op de website van de gemeente Heemskerk via de link 'jeugdsportpas' op de homepage. In tegenstelling tot vorig jaar is inschrijving via de website niet mogelijk. Voor vragen of telefonische aanmelding kan men terecht bij de contactpersoon voor de Jeugdsportpas van de gemeente Heemskerk. Marleen Mulders is bereikbaar op maandag en op donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur op telefoonnummer 0251-256 951.
---