Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (16/10)

TILBURG, 16 oktober 2006

Man aangehouden na mishandeling

TILBURG / EINDHOVEN: Vannacht, de nacht van zondag op maandag, is in Eindhoven op de Mathildelaan een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 17-jarige jongen uit Lennisheuvel op het Station CS aan de Spoorlaan in Tilburg. De verdachte werd overgebracht naar Tilburg en ingesloten.

Een 17-jarige jongen heeft vannacht aangifte gedaan van mishandeling. Hij vertelde dat hij na afloop van een concert samen met twee vriendinnen naar het Station CS gelopen was om met de trein huiswaarts te gaan. Terwijl zij omstreeks 23.10 uur op een bankje op het perron zaten kwam een man naar hen toegelopen. Deze man pakte hem zonder enige aanleiding met zijn rechterhand bij de keel en kneep deze dicht. Het slachtoffer kreeg het daardoor heel erg benauwd. De dader die erg opgefokt was zei vervolgens iets in de trant van: Je loopt hier met twee vrouwen en je kijkt alsof je het helemaal gemaakt hebt, jij gaat daar nog meer problemen mee krijgen. Het slachtoffer kreeg vervolgens nog enkele klappen van de man tegen zijn hoofd. Vervolgens kreeg de kennelijk dronken man, spijt van zijn gedrag en bood het slachtoffer een biertje aan. Hierna stapte de aangever en zijn twee reisgenoten in de trein naar Boxtel. Ook de dader stapte in. Het slachtoffer stapte in Oisterwijk uit waarna via zijn ouders de (spoorweg) politie in kennis werd gesteld. De dader kon in Eindhoven achterhaald worden omdat het slachtoffer zag dat de dader in de trein een bekeuring kreeg omdat hij reisde zonder vervoerbewijs. De 17-jarige jongen heeft een dikke lip en veel hoofdpijn aan de ernstige mishandeling overgehouden.

Veelplegersteam arresteert drie auto-inbrekers in Oisterwijk

OISTERWIJK: Agenten van het Veelplegersteam hebben vannacht een succesvolle postactie gehouden. Daarbij zijn drie auto-inbrekers op heterdaad betrapt. Het gaat om twee jongens van 15 jaar uit Oisterwijk en Tilburg en een 19-jarige man uit Udenhout. De twee minderjarige verdachten zijn in verzekering gesteld. De verdachte uit Udenhout werd vandaag vrijgelaten.

In verband met een recente toename van het aantal auto-inbraken werd vannacht door vier burger koppels van het Veelplegersteam gepost. In de maand september zijn tien auto-inbraken gepleegd. In oktober zijn er dat nu al 22.

Een van de rechercheurs zag rond 03.30 uur op de Tuinweg een jongen zich verdacht ophouden. De knaap keek schichtig om zich heen en verdween achter een garage. Even later zagen twee rechercheurs deze jongen samen met een andere gast zitten op een bankje aan de Lind, ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Verwielstraat. Zij spraken de jongens aan. Een van de rechercheurs zag achter een boom een sporttas liggen. De knapen deelden mede dat die tas niet van hun was, maar van vier andere jongens die zojuist weggefietst waren. Dit verhaal hield echter geen stand omdat in de tas een bibliotheekkaart zat van één van de jongens. Verder zaten er goederen in die kennelijk van diefstal afkomstig waren zoals twee voorfrontjes van auto-cdspelers, een toetsenbord, enkele DVD films en
inbrekerswerktuigen zoals een hamer en een breekijzer. De knapen gaven toe dat ze hadden ingebroken in een auto die op de Vloeiweg stond. Later bekenden ze nog twee autokraken.

Vannacht hebben agenten van het Veelplegersteam omstreeks 02.10 uur op het Pannenschuurplein een 19-jarige man uit Udenhout aangehouden die verdacht wordt van een auto-inbraak Een beveiligingsbeambte parkeerde zijn auto in verband met een inbraakalarm in een school (De Kajuit) aan het Pannenschuurplein. Terwijl hij binnen de school inspecteerde, hoorde hij een klap. Hij rende naar buiten en zag dat de ruit van het linkervoorportier was ingeslagen. Hij zag twee knapen wegrennen. De dieven hadden het TOM-TOM navigatiesysteem gestolen. Op basis van de opgegeven signalementen kon de politie korte tijd later een verdachte aanhouden. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de mededader. Bij de school aan de Lavendel bleek ingebroken te zijn. De inbrekers hadden een lichtkoepel op het platte dak van de eerste verdieping met grof geweld open gebroken. Hierdoor kreeg men toegang tot de school. Ze hebben geprobeerd computers te stelen. Zij hebben er één op de grond laten vallen. Verder wordt er niets vermist.

Verkeersongeval met ambulance

TILBURG: Vanmorgen heeft omstreeks 07.20 uur op de Bredaseweg een verkeersongeval plaats gevonden tussen een personenauto en een ambulance Bij de aanrijding waren een 52-jarige man uit Merksplas betrokken die in de personenauto reed en een 33-jarige ambulancechauffeur uit Tilburg. De 52-jarige bestuurder werd voor nader onderzoek door een andere ambulance overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis. Hij had echter geen uitwendig letsel.

Volgens de betrokkenen en enkele getuigen was de toedracht van de aanrijding als volgt. De 52-jarige bestuurder reed over de Bredaseweg. Hij kwam vanuit de richting van Hulten en reed in de richting van de Baroniebaan. Hij was voornemens om bij het tankstation links af te rijden om zijn weg te vervolgen over de Bredaseweg. Achter hem reed een takelauto. De takelwagen wisselde van rijstrook en ging op de rechterrijstrook rijden om een ambulance die optische en geluidssignalen voerde en achter hem naderde vrij baan te geven. De bestuurder uit Merksplas wilde ook de rijbaan voor de ziekenauto vrijmaken en besloot om deels op de linker uitvoegstrook te gaan rijden. Hij zag dat deze strook te kort was om op tijd te vertragen en reed toen direct weer terug naar de linkerrijstrook. Op dat moment werd hij van achteren door de ambulance aangereden. De ambulancebroeders verleenden direct eerste hulp aan de andere bestuurder. Het duo was in verband met een prio 1 melding op weg naar de Ringbaan Zuid in verband met een ademprobleem. Beide autos raakten zwaar beschadigd. Een verkeersongevallenanalist van de politie kwam ter plaatse om een nader onderzoek in te stellen naar de precieze toedracht van het verkeersongeval. De brandweer kwam ter plaatse om de weg schoon te spuiten.

Vrouw aangehouden voor vernieling bij ex vriend

TILBURG De politie heeft zondagmiddag in de wijk Broekhoven een 26-jarige vrouw aangehouden voor vernieling. De vrouw had al langere tijd problemen met haar ex-vriend maar kwam nog regelmatig bij hem thuis. Toen hij op de afgesproken tijd de deur niet open deed, vernielde zij de ruit in de deur met haar hand. De man heeft toen de politie gebeld. De vrouw is hierop aangehouden. De verdachte gaf de vernieling toe. De politie maakt proces verbaal op.

Politie op zoek naar vermiste man (Rob Rutters)

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark is op verzoek van de familie sinds donderdag 12 oktober jl. op zoek naar de 27-jarige Rob Rutters. Rob heeft zijn woning in de wijk Goirke die dag rond 16.30 uur in depressieve toestand verlaten.

De politie heeft donderdag 12 oktober jl. in overleg met familieleden nog een onderzoek in de woning van Rutters ingesteld. Familieleden zagen toen dat hij de woning via de voorzijde verliet, terwijl de agenten via de achterzijde probeerden binnen te komen. Hij reageerde niet op het aanroepen van zijn naam. Eerder hadden de agenten al aangebeld, maar er deed toen niemand open.

Er zijn in de woning aanwijzingen aangetroffen die erop duiden dat de vermiste man erg depressief is. Rob Rutters is een blanke man, circa
1.80 meter lang, normaal postuur, kort blond haar. Hij draagt mogelijk een donkerkleurige base ballpet, een donker ribcolbertje en een blauwe spijkerbroek. Mensen die informatie hebben over de huidige verblijfplaats van dhr. Rutters kunnen contact opnemen met de politie van het team Wilhelminapark via 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk