Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 16 oktober

BREDA, 16 oktober 2006

Twee Roemenen aangehouden in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag rond 15.45 uur twee Roemenen (20 en 21 jaar) aangehouden. Het tweetal woont tijdelijk in Etten-Leur en waren in de nabijheid van een bedrijf in de buurt van het fietspad langs de A58. Bij dat bedrijf was dit weekeinde ingebroken en twee medewerkers die de schade aan het herstellen waren, vonden dat het wteetal zich vreemd gedroeg. Daarop werd de politie gebeld. Omdat de mannen zich niet konden identificeren, werden ze aangehouden. Een vriend van hen bracht vervolgens hun papieren naar het politiebureau. Die van de jongste Roemeen bleken in orde, zijn 21-jarige landgenoot dient Nederland binnen 24 uur te verlaten, want zijn vergunning was niet meer geldig. Beide mannen konden na verhoor weer gaan, met een bekeuring wegens zich niet direct kunnen identificeren.

Bredanaar (54) aangehouden na curieus ongeval

ULVENHOUT: Een 54-jarige Bredanaar is zondagavond kort voor 22.00 uur aangehouden op de Chaamsebaan. Agenten kwamen ter plaatse na een melding van een ongeval, maar troffen alleen een beschadigde auto aan in een sloot nabij een rotonde waar de auto kennelijk rechtdoor is gereden. Een kwartier later werd, mede op aangeven van een voorbijganger, even verderop de Bredanaar aangetroffen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht om een hoofdwond te laten behandelen. Er is bloed bij de man afgenomen om te kijken of er alcohol in het spel is. Na verhoor is de man heengezonden; de politie onderzoekt de zaak.

Prinsenbeker (30) aangehouden na diefstal navigatiesysteem

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagavond rond 22.40 uur een 30-jarige inwoner van Prinsenbeek aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van een navigatiesysteem uit een auto die geparkeerd stond aan de Lange Brugstraat in Etten-Leur. Dat gebeurde zo rond 19.00 uur. De eigenares van die auto was goederen aan het uitladen toen een man stopte en in haar auto dook en vervolgens met het navigatiesysteem naar zijn eigen auto liep. De vrouw ging voor zijn auto staan om de diefstal te beletten. De man reed echter weg en daarbij kwam de vrouw even op de motorkap terecht, maar hield daaraan geen letsel over. Op basis van het kenteken dat de vrouw had onthouden, kwam de politie vervolgens bij de verdachte uit. Die bleek niet thuis, maar meldde zich later vrijwillig op het bureau aan het Chasséveld. De Prinsenbeker is in verzekering gesteld.

Agressief echtpaar aangehouden na uit de hand gelopen etentje

ETTEN-LEUR: Een 53-jarige man uit Volendam en zijn 53-jarige vriendin uit s-Hertogenbosch zijn rond 23.30 uur aangehouden bij een restaurant aan de Markt. Het stel had gegeten, maar het betalen via de pin lukte niet. Daarop ontstonden problemen tussen het het stel en het personeel in de zaak. De man werd woedend en mishandelde de eigenaar van het restaurant en ook andere klanten moesten het ontgelden. Een echtpaar uit Etten-Leur heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. Er werd met plantenbakken, glazen en tafels gegooid. Een kok die de Volendammer uiteindelijk buiten wist te krijgen, werd aan zijn haar getrokken waarop de kok de man enkele malen sloeg. De man en de vrouw waren stevig onder invloed van alcohol en konden met veel moeite naar het bureau gebracht worden. De man beledigde agenten en sloeg en beet een mannelijke agent die hem onder controle wilde brengen. Zijn vrouw liet zich ook niet onbetuigd en uitte allerlei verwensingen naar agenten. De twee zijn in verzekering gesteld. De vrouw is maandagmiddag vrijgelaten, haar vriend zat toen nog vast. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rotterdammer aangehouden voor diefstal houten pop

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 23.45 uur een 27-jarige Rotterdammer aangehouden op de Nieuwe Prinsenkade. De man had kort daarvoor een houten pop in de vorm van een butler meegenomen bij een woning aan de Adriaan van Bergenstraat. De eigenaar hoorde gestommel, belde de politie en ging de Rotterdammer achterna. Daarbij kon hij zijn pop terugpakken die wel beschadigd raakte. Op dat moment arriveerden agenten die de verdachte in de kraag konden pakken. De man, die verklaarde dronken te zijn, vond de pop zo leuk dat hij die wilde meenemen. Na verhoor is de Rotterdammer met een proces-verbaal weggestuurd; hij heeft toegezegd de schade te willen vergoeden.

Rijsbergenaar gewond bij bedrijfsongeval

BREDA: Een 57-jarige inwoner van Rijsbergen is maandagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Hij verrichte rond 14.00 uur schoonmaakwerkzaamheden bij CSM aan de Markkade toen hij met zijn hand een klep in een stortkoker opende. Daarbij kwam hij in aanraking met een soort tandwiel in de installatie. De arts van de aanwezige traumahelikopter heeft de schoonmaker behandeld, samen met ambulancepersoneel. De man is met ernstig handletsel overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Snelheidscontroles in Etten-Leur en Breda

BREDA; Bij snelheidscontroles in Etten-Leur en Breda zijn mandag in totaal 84 passanten op de bon gegaan.

In Etten-Leur reden 267 mensen langs de radarpost op de Grauwe Polder, 34 van hen reden te hard. Ter plaatse is 50 km per uur toegestaan, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur.

Op de Edisonstraat in Breda reden 50 mensen harder dan de 50 km/uur die is toegestaan. In totaal werden 1109 mensen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 83 km/uur.

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2006 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Auteur: Andre van den Hul