Gemeente Hellendoorn


Wethouder Coes opent projectweek bij basisschool Op Weg in Haarle

Wethouder Johan Coes, van Zorg, Welzijn en Sport, heeft 16 oktober 2006 de projectweek "Gezonde voeding en bewegen" op basisschool Op Weg in Haarle geopend. Alle leerlingen en leerkrachten hadden zich al vroeg verzameld in de aula van de school. Nadat de directeur Agnes Ligtenberg-Koedijk de wethouder welkom heette, nam hij het woord en stelde de leerlingen de eerste vraag: "Wie van jullie heeft dit weekend een zak patat gegeten?". Hierop reageerde een overgroot deel van de leerlingen met een bevestigende vinger. De wethouder erkende ook wel eens een patatje te eten, maar wilde ook wel graag kwijt dat hij dit niet te vaak deed, want te veel patat is niet goed voor de gezondheid. Vervolgens wilde de wethouder graag van de leerlingen weten wie er dit weekend nog fanatiek had bewogen of gesport. Het werd gelukkig duidelijk dat de leerlingen veelvuldig aan sport doen, met handbal en voetbal voorop.

De wethouder gaf de leerlingen ook mee dat niet iedereen er iets aan kan doen, dat ze iets dikker dan de rest zijn. Dit kan namelijk ook komen door erfelijkheid of een ziekte. 'Dus kinderen pesten om hun dik zijn is echt niet netjes.'

Het programma voor deze week bestaat onder andere uit het gezamenlijk nuttigen van een gezond ontbijt, gastlessen verzorgd door een diëtiste, metingen uitgevoerd door de GGD, het maken van gezonde traktaties, een inloopmiddag voor ouders en een heuse sponsorloop ten behoeve van de Hartstichting.

De wethouder overhandigde het eerste spelmateriaal waarmee tijdens de pauzes gespeeld kan worden. Hij had nog een verrassing voor alle leerlingen, namelijk een stappenteller waardoor de leerlingen weten hoeveel stappen ze per dag of per week zetten. Daarna ontbijtte de wethouder in groep 6, de klas van meester Martin Reimert (Martin is tevens de schoolvertegenwoordiger voor het BOS project "Haarle beweegt!").