Politie Drenthe


Assen, 16-10-2006

Motorrijder gewond bij ongeval
EMMEN Zondagmiddag is een 33-jarige man uit Emmen gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed met zijn motor over de Wilhelmsweg. Een voor hem rijdende 78-jarige automobiliste uit Erica remde af voor een zijstraat. De motorrijder merkte dit te laat en botste achter op de auto. Hij brak zijn pols en is voor medische behandeling naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. (06-189203)

Bromfietser aangehouden
MEPPEL Zondagnacht heeft de politie een 29-jarige man uit Meppel aangehouden op de Reestlaan. Hij reed daar op een bromfiets waar het een en ander aan mankeerde. Hij weigerde vervolgens alle medewerking, zoals het opgeven van zijn naam. Of het afgeven van zijn ID-bewijs. Vervolgens is hij aangehouden. Nadat op het bureau alle gegevens zijn vastgesteld mocht hij weer gaan, een bekeuring rijker. (06-189243)

Navigatiesystemen in trek bij dieven
EMMEN Zondagmiddag is aan de Brinkenhalte ingebroken in een geparkeerde auto. De 56-jarige eigenaar, afkomstig uit Klazienaveen, merkte dat een raam was ingeslagen. Uit zijn auto is een radio met navigatiesysteem gestolen, nieuwwaarde 1500. (06-189189) ASSEN Iets soortgelijks overkwam zondagmiddag een 35-jarige man uit Emmen. Zijn auto stond geparkeerd op de Stadsbroek. Toen hij terugkwam bij de auto bleek er een zijraam vernield. Uit de auto was het navigatiesysteem gestolen. (06-189200)

Politie onderzoekt beroving
ZUIDLAREN Zondagmiddag is een 84-jarige vrouw uit Zuidlaren hardhandig beroofd van haar tas. Daarbij is ze gevallen, waarbij haar arm uit de kom is geraakt. Na behandeling in het Martiniziekenhuis in Groningen kon ze weer huiswaarts. De vrouw liep op de Telefoonstraat toen een onbekende man haar tas, die ze over haar schouder droeg, er af trok. Hij heeft zich vervolgens met de tas uit de voeten gemaakt. Het betreft een groen gebloemd nylon tasje. De beroving vond plaats op zondagmiddag 15 oktober, omstreeks 15.15 uur. De politie onderzoekt deze zaak. Een buurtonderzoek, dat direct is gestart, heeft tot nu toe nog geen resultaat opgeleverd. Getuigen die omstreeks 15.15 uur in de Telefoonstraat iets bijzonders hebben gezien dat met deze zaak te maken kan hebben, kunnen dit doorgeven aan de politie in Zuidlaren. Dat kan op het telefoonnummer 0900 8844. (06-189182)

Aangehouden na vernieling autoruit
MEPPEL Zondagavond heeft de politie op de Burgemeester Knopperslaan een 27-jarige man uit Meppel aangehouden. Bij de benzinepomp was hij met een stuk hout een 19-jarige jongeman uit IJhorst te lijf gegaan. Deze zat in zijn auto. De autoruit is daarbij gesneuveld. De verdachte is aangehouden. Over de oorzaak van de ruzie is nog niets bekend. (06-189212)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.