Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/10)

OOSTERHOUT NB, 16 oktober 2006

Beschonken bestuurder maakt brokken

WAALWIJK: De Waalwijkse politie behandelde zondag 15 oktober om 19.40 uur een verkeersongeval op de A-59 bij Waalwijk. Daarbij namen de agenten het rijbewijs van de veroorzaker af. Er vielen bij het ongeluk geen gewonden, wel was er sprake van veel materiële schade. Het ongeval werd veroorzaakt door een 57-jarige inwoner van Drunen. De man kwam met zijn personenauto over de A-59 vanuit de richting Raamsdonksveer gereden. Bij Waalwijk wilde hij een voorganger inhalen. Hij werd even afgeleid door het overige verkeer en vervolgens botste hij achterop de voorganger. Hierbij kwamen beide voertuigen met hoge snelheid tegen de vangrail terecht. Beide autos raakten daarbij dusdanig beschadigd dat de agenten de kentekenbewijzen invorderden. De autos moet na eventuele reparatie eerst gekeurd worden door de Rijksdienst voor Wegverkeer, voordat de voertuigen weer de weg op mogen. De voorganger was een 49-jarige man uit Sprang-Capelle. Bij het onderzoek roken de agenten dat er sprake was van alcoholgebruik bij de veroorzaker. Hij werd gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 430 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vier uren opgelegd. Het rijbewijs van hem is ingenomen en verstuurd naar de Officier van Justitie.

Vroege vuurwerk vandalen

VEEN: Bewoners van de Witboomstraat schrokken zondagavond 15 oktober toen er vuurwerk ontplofte. Ze zaten in de woonkamer toen ze rond 21.30 uur een heel erg luide knal hoorden. Uit onderzoek bleek vervolgens dat er vuurwerk via de brievenbus naar binnen was gegooid. De aanwezige tochtstrip van de binnenzijde van de brievenbus kwam ongeveer 4 meter verder terecht. In de woning werden resten van een vuurpijl aangetroffen. Er is melding gemaakt van deze vernieling bij de politie.

De politie is al weer begonnen met de bestrijding van illegaal vuurwerk en de mensen die daarin handelen of vroegtijdig aan het afsteken zijn. Legaal vuurwerk mag door personen vanaf 16 jaar pas op 29, 30 en 31 december worden gekocht bij de erkende
vuurwerkhandelaren. Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Dronken beginnend automobilist raakt rijbewijs kwijt

DUSSEN: In de nacht van zondag 15 oktober op maandag 16 oktober controleerde de politie de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.50 uur op het Binnen in Dussen. De 24-jarige bestuurder had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 590 ug/l, terwijl voor hem (als beginnend bestuurder) de grens ligt op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l). Voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. De agenten namen het rijbewijs van de verdachte in en maakten proces-verbaal tegen hem op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uren opgelegd. (Een rijverbod geldt voor alle voertuigen, dus ook voor de fiets) De verdachte is om 04.00 uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau
Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Arrestatie na geweld bij damesvoetbal

GEERTRUIDENBERG: Onenigheid tijdens een voetbalwedstrijd tussen twee damesteams leidde zondagochtend 15 oktober tot de arrestatie van een 18-jarige vrouw uit Breda. Het geweld vond plaats rond 11.00 uur tijdens een wedstrijd tussen damesteams van Right Oh uit Geertruidenberg en Boeimeer uit Breda. Tijdens de wedstrijd sloeg de verdachte een tegenstandster tegen de grond en begon vervolgens het slachtoffer te schoppen. Het incident was voor de scheidsrechter reden om een rode kaart te trekken, de wedstrijd te staken en de politie in te schakelen.
Het slachtoffer, een 40-jarige vrouw uit Geertruidenberg, moest zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen. Er was sprake van drie gekneusde ribben en verwondingen in het gezicht. De politie arresteerde de verdachte. De Bredase is in het politiebureau verhoord, waarna er proces-verbaal tegen haar is opgemaakt. Haar onverwachte woede-uitbarsting zou zijn voorgekomen uit persoonlijke emotionele problemen, aldus de verdachte.

Opgepakt na huisvredebreuk

OOSTERHOUT: Een 38-jarige Oosterhout is door de politie opgepakt op verdenking van huisvredebreuk. Dat gebeurde op maandagochtend 16 oktober om 08.45 uur. De man was kort tevoren bij zijn ex-schoonfamilie aan de deur geweest in de Boerhaavelaan. Er was een woordenwisseling over de bezoekregeling van de kinderen. De verdachte drong de woning van zijn ex-schoonfamilie binnen en tijdens een worsteling in de hal van de woning sneuvelde de voordeurruit. De bewoners deden aangifte van vernieling en huisvredebreuk, waarna de man werd gearresteerd. In het politiebureau legde de man een bekentenis af. Hij is bereid om de ontstane schade te vergoeden, waarbij de politie zal bemiddelen.

Politie behandelt bizar ongeval in Gilze

GILZE: De politie behandelde op maandag 16 oktober om 01.00 uur een bizar ongeval op de Tilburgse baan. Een dronken automobiliste werd afgeleid omdat haar mobiele telefoon afging.
Bij deze manoeuvre reed ze op een viaduct tegen de brugleuning aan. Die railing kwam los en viel naar beneden op het wegdek van de A-58. Wonder boven wonder gebeurde er geen er geen persoonlijke ongelukken. Een automobilist (40-jarige inwoner van Den Haag) op de A-58 kon het brokstukken niet ontwijken. Zijn auto raakte daarbij beschadigd. Politieagenten hebben de brokstukken van de rijbaan van de A-58 gehaald en naar de berm gesleept. Dit om verdere ongelukken te voorkomen.
De 23-jarige Tilburgse veroorzaakster had alcohol gedronken en werd gearresteerd. In het politiebureau onderging ze een ademanalyse, wat een uitslag van 730 ug/l gaf terwijl 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is voor een beginnend bestuurder. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op en vorderden haar rijbewijs in. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van acht uren opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer