Digitale Gemeente Houten

Houten krijgt nieuw Theater Aan de Slinger

maandag 16 oktober 2006 - Bron: Gemeente Houten

Theater Aan de Slinger. Zo gaat het nieuwe theater heten waarover de gemeente Houten vanaf najaar 2007 beschikt. Directeur Arjen Berendse van stichting Culturele Kring Houten maakte de naam vanmiddag bekend.

Theater Aan de Slinger, met zijn middelgrote theaterzaal, wordt het centrum voor cultuur in het stadshart van Houten met nadruk op presentatie, inspiratie en productie. Stichting Culturele Kring is vanaf september 2007 verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van het hele gebouw waarin ondermeer het Houtens Muziek Collectief gehuisvest wordt.

Het theater biedt tevens onderdak aan onderwijs voor het CKV-aanbod (culturele en kunstzinnige vorming) inclusief gebruik van een compleet ingerichte theaterstudio van het College De Heemlanden, een school voor voortgezet onderwijs met een cultuurprofiel.

Met de bouw van het theater is uitgegaan van een professioneel geoutilleerde theaterzaal met ruim driehonderd zitplaatsen. De zaal kan meervoudig gebruikt worden als lijsttoneel maar ook als vlakke vloerzaal met een toneelbreedte van 16 meter en een diepte van 14 meter. De betere film zal ook te zien zijn in de theaterzaal, uitgevoerd door het op te richten Filmhuis Houten.

Het theater kan in de regio in een enorme behoefte voorzien. Utrechtse theatermakers en gezelschappen, zowel professioneel als amateur, zijn altijd naarstig op zoek naar een theaterzaal om hun nieuwe voorstellingen te kunnen afmonteren of om er try-out voorstellingen te spelen een absolute vereiste voor een succesvolle première. De zaal biedt alle technische mogelijkheden en kan voldoende vrije periodes en ruimtes bieden.

Stichting Culturele Kring heeft de afgelopen zestien jaar een breed en gevarieerd aanbod van professionele podiumkunsten gepresenteerd in de raadszaal van het Houtense gemeentehuis.

Cultuur-wethouder Jan Koudijs noemt Theater Aan de Slinger een professioneel klinkende naam. ,,Ik heb alle vertrouwen in theaterdirecteur Berendse en zijn team, en ik weet zeker dat ze Aan de Slinger een fantastische start gaan maken.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).