Ingezonden persbericht


Waardering voor Second Home International 2006

Persbericht
Utrecht, 16 oktober 2006

Second Home International heeft zich wederom gepositioneerd als marktleider onder de beurzen met aanbod van tweede huizen. De 20e editie, van 15 tot en met 17 oktober jl. in de Jaarbeurs Utrecht, is afgesloten met een positieve beoordeling van een gericht en kooplustig publiek. De bijna tienduizend bezoekers kenden Europa's grootste beurs voor een tweede huis een hoge waardering toe die werd uitgedrukt in het 'rapportcijfer' 7,3. Dat blijkt uit de enquête door beursorganisatie VNU Exhibitions. Spanje (29%) neemt de koppositie in van de Top 5 populaire landen, op de voet gevolgd door Frankrijk (23%). Opvallend is de weer toegenomen belangstelling voor Turkije (16%). Italië (10%) werd als vierde genoemd, Nederland en Tsjechië (elk 9%) als vijfde. Naast de vele aanbieders van onroerend goed was er tijdens de beurs een uitgebreid seminarprogramma met informatieve lezingen over het kopen van een huis in het buitenland.

Belangstellend
Uitermate positief is dat de beurs een zeer belangstellend bezoek trok. Uit de enquête blijkt dat 32% van alle bezoekers een tweede huis heeft en dat 59% dat wil gaan aanschaffen, waarvan zo'n 40% dat binnen nu en een jaar wil gaan doen. Als gebruiksdoeleinden werden genoemd eigen vakanties (67%), verhuur (27%), permanente bewoning, eventueel op termijn (23%), belegging (20%) en overwintering (6%). Het gemiddelde aankoopbedrag dat men van plan is uit te geven bedraagt ruim ¤ 260.000.

Bezoekmotief
Gevraagd naar het belangrijkste bezoekmotief werd als eerste genoemd algemene oriëntatie op de aankoop van een tweede huis (71%), gevolg door informatie over financiële zaken (13%), landeninformatie (11%), informatie over juridische zaken (9%) en aankoop van een tweede huis (8%). Maar liefst 87% van de bezoekers toonde zich tevreden over het aanbod.

Second Home International wordt twee keer per jaar gehouden. De komende voorjaarseditie is van 16 tot en met 18 maart 2007 in de Jaarbeurs Utrecht.

Zie ook www.secondhome.nl.

Noot voor de redactie,