Gemeente Bernheze


Informatieavonden Verkeersstructuurplan

Verkeer op hoofdlijnen 2007-2020

Het opstellen van een verkeersstructuurplan voor onze gemeente is inmiddels zover gevorderd dat we u, burgers en belanghebbenden,willen gaan informeren en raadplegen over een aantal te maken keuzes. Wij nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn. De avonden zijn gepland op:

- maandag 16 oktober 2006 in De Pas in Heesch van 20.00 tot 22.30 uur;


- woensdag 18 oktober 2006 in Cultureel Centrum Servaes in Heeswijk-Dinther van 19.30 tot 22.00 uur;

- dinsdag 24 oktober 2006 in t Maxend in Nistelrode van 20.00 tot 22.30 uur.

Verkeersstructuurplan
Waar gaat het verkeersstructuurplan over? Het verkeersstructuurplan gaat, zoals de naam al aangeeft, over de functies van wegen. Hoe belangrijk is een weg? En wat voor verkeer rijdt daarover? Hoe rijden we van A naar B? Wat vinden we de belangrijkste fietsroutes en waar rijden de bussen?
De laatste tijd is de verkeersstructuur in en rond onze gemeente veranderd. Met het gereedkomen van de A50 en de A59 zijn we veel sluipverkeer door onze gemeente kwijt geraakt en dat geeft lucht aan de leefkwaliteit en de recreatie binnen onze groene gemeente. Kunnen we die positieve effecten verder versterken? En hoe gaan we om met onze kernen? Wat zijn de mogelijkheden om t Dorp en de Schoonstraat in Heesch, te ontlasten van verkeer en wat kunnen we doen op de Weijen in Nistelrode? Hoe gaan we om met de Hoofdstraat/St. Servatiusstraat in Heeswijk-Dinther?

Ideeën
Allemaal vragen waarop we een voorstel op hoofdlijnen aan u willen voorleggen. Het gaat niet om uitgewerkte plannen en hun details, maar om de keuzes die we op dit moment moeten maken voor de toekomst van onze groene gemeente. Mede op basis van uw mening gaat de gemeente de ideeën verder vorm geven. De avonden zijn vooral bedoeld om uw mening over de ideeën te peilen. De officiële inspraak start begin 2007.

Wij hopen u op één van de avonden te mogen begroeten.

feed