Gemeente Soest

Afvalcontainers

Datum: 06/10/2006

Meer ondergrondse containers in Soest

Vanaf 16 oktober 2006 gaat aannemer Hendrikse 14 ondergrondse afvalcontainers realiseren. Daarnaast vervangt de gemeente op enkele locaties een ondergrondse papiercontainer door een ondergrondse textielcontainer.

De flats aan de Smitsweg (marktterrein), Dalplein, einde Albert Cuyplaan en einde Veenbesstraat krijgen ondergrondse containers voor restafval. Aan het einde van de Veenbesstraat wordt een combinatie gemaakt met ondergrondse containers voor papier, glas en textiel. De bovengrondse containers nabij de hoek met de Smitsweg komen daarna te vervallen.

De ondergrondse restafvalcontainers aan de Colenso worden anders geplaatst, zodat alle flatbewoners van de Colenso hiervan gebruik kunnen maken.

De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Bewoners van flats waar ondergrondse containers komen krijgen een toegangschip van het Reinigingsbedrijf Midden-Nederland (RMN). De ondergrondse containers voor restafval zijn alleen toegankelijk voor bewoners van flats. Ondergrondse containers voor papier, glas of textiel zijn toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente.

Dit voorjaar heeft het college besloten om, na de invoering van de blauwe minicontainer voor papier, ook de textielcontainers ondergronds te maken. Eind oktober van dit jaar vindt alvast de eerste omwisseling plaats aan de Tamboerijn, bij de Hoogvliet-supermarkt en aan het Nassauplantsoen.

Op de locaties winkelcentrum Soest- Zuid en aan de Buys Ballotlaan in Soesterberg wordt een ondergrondse papiercontainer omgebouwd naar ondergrondse textielcontainer. Voor het eind van het jaar volgen de andere locaties waar nu nog bovengrondse textielcontainers naast ondergrondse containers staan.

De gemeenteraad heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het plaatsen van ondergrondse restafvalcontainers in Soesterberg en in de wijk Klaarwater. Naar verwachting zullen deze containers in het voorjaar van 2007 worden gerealiseerd.

© 2004-2006 Gemeente Soest - Disclaimer