Gemeente Hellendoorn


Wethouder Coes opent projectweek bij basisschool Op Weg in Haarle

De gemeente Hellendoorn ontvangt € 110.000 van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in het kader van de Buurt, Onderwijs en Sport (BOS)-impuls. Deze subsidie is toegewezen voor de uitvoering van het project "Haarle beweegt!" in de periode 2006-2010. Het project start met een week vol activiteiten bij basisschool Op Weg in Haarle, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober.

Thema van de projectweek is gezonde voeding en beweging. De hele week zijn er diverse activiteiten, zoals een gezond ontbijt, extra gymlessen, gastlessen door de Jeugd Gezondheidszorg, het maken van gezonde traktaties en een grote sponsorloop op de vrijdag.

Wethouder Johan Coes van sportzaken opent de projectweek op maandag 16 oktober 's morgens om 08.45 uur. Na een korte toespraak zal hij de leerlingen en de directrice van Basisschool Op Weg iets overhandigen. Aansluitend neemt hij deel aan het gezamenlijk, gezonde ontbijt op school.

BOS-impuls
De BOS-impuls is erop gericht gemeenten te ondersteunen op diverse gebieden zoals gezondheid, welzijn, onderwijs, opvoeding en sport en bewegen. Het project "Haarle beweegt!" is een pilot voor de gemeente. Het biedt de kans om een gezonde, actieve leefstijl bij kinderen en ouders te stimuleren waardoor, zonder er te veel nadruk op te leggen, overgewicht bij kinderen niet verder toeneemt.