Gemeente Den Haag

oktober 2006
Eengezins- en studentenwoningen vervangen prostitutieramen (13 oktober)

Bouw nieuwe Wolterbeekstraat gaat feestelijk van start

Wethouder Norder van Bouwen en Wonen geeft maandag 16 oktober het startsein voor de bouw van de Wolterbeekstraat. Deze geheel nieuwe straat is vernoemd naar Constantijn Johan Wolterbeek, minister van Marine onder koning Willem I. De Wolterbeekstraat vervangt de voormalige Poeldijksestraat. Met de Poeldijksestraat verdwijnt ook de raamprostitutie uit de Schilderswijk. De bouw van de nieuwe straat vormt een belangrijke stap voor de verdere groei van de wijk naar een aantrekkelijke woonwijk met een goede woonomgeving.

De Wolterbeekstraat gaat ruimte bieden aan 53 eengezinswoningen met tuin, 4 appartementen en ongeveer 52 studenteneenheden. De eengezinswoningen bepalen het straatbeeld tussen de Parallelweg en de Hoefkade; de studentenwoningen worden gebouwd op de twee hoeken met de Hoefkade. Het voormalige schoolgebouw aan de Hoefkade 322 wordt hiervoor gerenoveerd. Op de andere hoek, Hoefkade 320, is renovatie niet meer mogelijk. Toch blijft het straatbeeld behouden, omdat de gevels worden herbouwd met hergebruik van de originele elementen uit de oude gevels. De woningen zijn naar verwachting eind 2007 klaar. Aansluitend wordt de openbare ruimte heringericht. Aan één kant van de straat komen bomen. De nieuwe Wolterbeekstraat wordt maar liefst drie meter breder dan de oude straat.

Projectontwikkelaar Schouten de Jong uit Voorburg verzorgt de bouw van de woningen in de Wolterbeekstraat. Architectenbureau Barth uit Rotterdam heeft de ontwerpen getekend. De voorverkoop van de woningen is vorige maand van start gegaan. Voor de helft van de woningen hebben zich al geïnteresseerden gemeld.