CDA

oktober 2006 - Persbericht -
Premier Balkenende neemt WI-rapport Vertrouwen in ondernemers in ontvangst

Minister-president Jan Peter Balkenende neemt maandag 16 oktober a.s. in de fabriekshal van Airbornse Composite (Laan van Ypenburg 70) te Den Haag het eerste exemplaar van het rapport Vertrouwen in ondernemers in ontvangst.

Dit beleidsadvies is geschreven door een commissie van het Wetenschappelijk Instituut onder leiding van Jules Kortenhorst, ondernemer.
Premier Balkenende geeft een eerste politieke reactie op het rapport. Na de perspresentatie legt de minister-president een kort werkbezoek af aan Airborne Composite, nummer 6 uit de innovatietop-100 van het ondernemersblad Bizz. De presentatie begint om 14.00 uur. Het beleidsadvies verschijnt letterlijk aan de vooravond van de behandeling van de begroting Economische Zaken in de Tweede Kamer.

De korte perspresentatie begint om 14.00 uur met een toelichting op het rapport door commissievoorzitter Kortenhorst. Hij overhandigt een eerste exemplaar aan Balkenende, die vervolgens reageert.

De afgelopen jaren heeft het Wetenschappelijk Instituut rapporten gewijd aan kenniseconomie en innovatie, de arbeidsmarkt, een leven lang leren en vermindering van regeldrift en bureaucratie. In al deze rapporten speelden ondernemen en ondernemerschap een rol. Het rapport Vertrouwen in ondernemers is geheel gewijd aan de positie en de versterking van ondernemerschap en ondernemers. Het beleidsadvies bevat concrete beleidsaanbevelingen op terreinen als: cultuur van ondernemerschap, belastingen, regeldruk en bureaucratie, zelfstandige financiering, innovatie en arbeidsmarktbeleid. Het rapport is de eerste studie in de nieuwe reeks Perspectieven, de opvolger van de serie Kantelingen.

Het rapport is een initiatief van CDA-Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen, die ook deel uitmaakte van de WI-commissie die het rapport schreef.

Het rapport is vanaf maandag 16 oktober 10.00 uur âonder embargo tot maandag 16 oktober 16.00 uur- te verkrijgen op het CDA-bureau aan het Buitenom 18 te Den Haag of bij de afdeling Voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie.

---