Gemeente Rotterdam

Wethouder Leonard Geluk opent Wetenschap en Techniek Week in Rotterdam met uniek experiment.

Op maandag 16 oktober om 10.00 uur opent Leonard Geluk - wethouder onderwijs van de gemeente Rotterdam - in de RDM loods op het terrein van Stadshavens op Heyplaat, de Rotterdamse wetenschap en techniek week: Brains@Work. Samen met 200 jongeren voert Leonard Geluk een uniek experiment uit: de grootste 3D display ter wereld 'The Matrixx' wordt met behulp van handkracht en zonnepanelen van energie voorzien ofwel 'in beweging' gezet.

In het Rotterdamse onderwijs en bedrijfsleven zijn van maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober ruim dertig wetenschaps en techniek activiteiten te bezoeken. Dit jaar kent Brains@Work haar derde editie. Brains@Work is de Rotterdamse editie van de landelijke Wetenweek. Het evenement geeft vmbo, havo en vwo jongeren uit Rotterdam en de regio de kans om zelf te ervaren hoe leuk techniek is. Bovendien worden zij gewezen op de technische opleidingsmogelijkheden. Het thema is dit jaar "Gebruik je Energie!".

Activiteiten

De ruim dertig activiteiten bieden plaats aan 8.000 leerlingen die samen met hun docent op locatie ontwerpen, bouwen en testen: van het oplossen van calamiteiten bij ENECO tot waterbeheer op Kinderdijk en het ontwerpen van gebruiksvoorwerpen bij museum Boijmans. Beschrijvingen van activiteiten zijn te vinden op de website www.brainsatwork.nl.

noot voor de redactie/