Nieuwe beurs: Woon- & Leefgenot

Beursgebouw eindhoven

Nieuwe beurs: Woon- & Leefgenot

In oktober, woonmaand bij uitstek, gaat een nieuwe beurs van start in Beursgebouw Eindhoven. Onder de naam Woon & Leefgenot kan het publiek 8 dagen kennismaken met alles waar we in onze kostbare vrije momenten van willen genieten; de sfeer en het gemak van de woonomgeving en de weldaad van uiterlijke verzorging.

Niet alleen de beurs is nieuw, maar ook het concept: een woonbeurs met lifestyle-producten. Uitgangspunt voor de beurs is wonen en wat komt daar allemaal bij komt kijken. Van een makelaar tot de financiering en van een verbouwing tot aan woonaccessoires. Ook de tuin wordt uiteraard niet vergeten. Fijn voor de bezoekers is dat een groot deel van de deelnemers uit de regio komt. Dit betekent dat veel onder handbereik zit, waardoor men na de eerste kennismaking op de beurs alles nog eens op locatie kan gaan bekijken.

Primeur: Otazu presenteert eerste eigen meubellijn op de beurs De beurs Woon & Leefgenot biedt noviteiten op diverse gebieden, maar waar vooral naar uitgekeken wordt, is de presentatie van de eerste interieurlijn van Rodrigo Otazu (38) die zelf op de beurs aanwezig zal zijn. Deze primeur is voor Romantica Design uit Nuenen: de eerste interieurzaak in Europa die de Otazu Home lijn gaat voeren. De lijn omvat luxueuze met wit leer bekleedde meubels waaraan, hoe kan het anders, schitterende stenen niet ontbreken. Een glamoureuze collectie die de harten van de bezoekers zeker sneller zal doen slaan.

Lady's Day: ontmoet Otazu
Op Lady's Day, maandag 16 oktober, is de charismatische ontwerper Rodrigo Otazu op de beurs Woon & Leefgenot aanwezig. Wie graag persoonlijk met hem kennis maakt, is van harte welkom op maandag 16 oktober, vanaf 14.00 uur. Het loont overigens de moeite om eerder te komen, want de eerste honderd bezoekers op deze Lady's Day ontvangen een welkomstgeschenk van Rituals Eindhoven. Daarnaast wordt ter plaatse voor iedere bezoeker een prachtige schildering gemaakt door Hong Chinese Kalligrafie. Iedere voornaam wordt in het Chinese schoonschrift geschreven en van ieder schriftteken wordt op de achterzijde van het prachtige blad de betekenis opgenomen.

Window to China: meubels, antiek en kunst
Op de eerste verdieping is een fraaie, oriëntaals vormgegeven verkoopexpositie te bewonderen met de veelzeggende naam 'Window to China'. De expositie is grotendeels ingericht met de bijzondere collectie meubels, tapijten, porselein en kunstvoorwerpen en sieraden van Magdy Import & Export uit Haarlem. Naast een enorme diversiteit aan boeddha', toont Magdy vooral Chinese meubelen, zowel antiek als modern.

Domotica: het slimme wonen
Een andere bijzondere deelnemer is Stichting Smart Homes, het Nationaal Kenniscentrum Domotica en Slim Wonen dat is gevestigd in Eersel. In 'De Slimste Woning van Nederland' die speciaal wordt opgebouwd op de beurs Woon & Leefgenot, kunnen bezoekers kennis nemen van de laatste technische snufjes die je in huis kunt verwerken waardoor niet alleen het woongemak (en woongenot) wordt verhoogd, maar ook ouderen en mensen met een beperking in staat worden gesteld zelfstandig te (blijven) wonen.

Woon & Leefgenot, 15 t/m 22 oktober, Beursgebouw, Lardinoisstraat 8, Eindhoven. Openingstijden: ma t/m vr: 13.00-21.00 uur, za-zo 11.00-17.00 uur. entreeprijs: 7,50 euro, Kinderen t/m 12 jr. onder begeleiding van een volwassene gratis

Voor een interview, meer informatie en/of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Beursgebouw Eindhoven BV, tel. 040-246 3626 of www.woonenleefgenot.nl