Ingezonden persbericht


Persbericht

|Pagina  |1/1                                     |
Alkmaar, 2 oktober 2006


Bijeenkomst voor grootouders van kleinkinderen met een handicap

MEE Noordwest-Holland houdt op maandag 16 oktober aanstaande een bijeenkomst voor grootouders van kinderen (van alle leeftijden) met een handicap. Deze keer is het thema ADHD. De bijeenkomst duurt van 09.30 uur tot 11.30 uur en wordt gehouden in het gebouw van MEE, James Wattstraat 5 te Alkmaar. Grootouders uit geheel Noord-Holland zijn welkom.

Contact

Medewerkers van MEE Noordwest-Holland kwamen er enkele jaren geleden achter dat er voor grootouders van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand geen plek was om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en problemen met anderen te delen. Hier was wel vraag naar. Dit is de reden dat er jaarlijks enkele bijeenkomsten voor grootouders worden georganiseerd, iedere keer met een goede opkomst.

Problemen

Grootouders zijn vaak bezorgd om de ontwikkeling van hun kleinkind, zeker als hierin problemen optreden. Ze willen leren hoe met dit kind om te gaan. Maar er komt nog een probleem bij: ze maken zich zorgen over hun eigen kinderen. Redden ze het wel met hun gehandicapte kind? Om deze ervaringen te delen en van elkaar te leren worden de grootouderochtenden georganiseerd. Elke bijeenkomst is er een ander thema. Dit keer het thema ADHD.

Informatie

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Wel dient u zich van te voren aan te melden. Als u meer wilt weten, kunt u contact opnemen met Juliëtte Kaag of Gundula Mertin bij MEE Noordwest-Holland, tel. 072 5140 800.

Voor verdere informatie over groepswerk kunt u contact opnemen met Juliëtte Kaag, tel. 072 5140 800, e-mailadres jkaag@meenwh.nl. Voor informatie over MEE Noordwest-Holland kunt u terecht bij Cor van Vuren, communicatiemedewerker, tel. 072 5140 800, e-mail cvanvuren@meenwh.


---- --