Ingezonden persbericht


JEAN VAN DE VELDE presenteert 'THE CONSTANT GARDENER'

MAANDAG 16 OKTOBER, 19.00u.

Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht.

Iedere derde maandag van de maand wordt er in het Louis Hartlooper Complex een avondvullend programma georganiseerd. De avonden zijn een vervolg op het boek Een volstrekt onverklaarbaar wonder van Hans Heesen en Lex Veerkamp waarbij één van de twaalf in het boek geïnterviewde regisseurs centraal staat. Hét onderwerp van gesprek is 'fascinatie voor film'.

Jean van de Velde (o.a. 'De Kleine Blonde Dood', 1993, 'All Stars', 1997, 'Lek', 2000 en 'Floris', 2004) is de filmmaker die centraal staat op de Wonderavond van 16 oktober a.s. Regisseur én scenarioschrijver Van de Velde slaagde in 1978 aan de Filmacademie en stichtte in de jaren tachtig samen met René Seegers en Leon de Winter de Eerste Amsterdamse Filmassociatie. Om 19.00 uur geeft hij een korte inleiding op de film 'The Constant Gardener' (Fernando Meirelles, 2005), één van zijn favoriete films. The Constant Gardener is gebaseerd op het boek van John Le Carré. In deze Britse thriller stuit een diplomatenechtpaar (gespeeld door Ralph Fiennes en Rachel Weisz) in Kenia op louche praktijken van de farmaceutische industrie. De film werd vorig jaar genomineerd voor tien BAFTA Awards, de Britse tegenhanger van de Oscars.

Na de film volgt om 21.30 uur een informeel tafelgesprek onder leiding van de Utrechtse filmmaker Jos Stelling. Tijdens dit gesprek zullen door de regisseur gekozen filmfragmenten worden vertoond. Een soort Zomergasten dus, maar dan net even anders!

Het boek 'Een volstrekt onverklaarbaar wonder' (een uitgave van de Louis Hartlooper Stichting) is aan de kassa te koop voor E 9,90.

Reserveren: 030-2320450

Toegang: film: E 8,- / E 7,-

Tafelgesprek is gratis toegankelijk.

Louis Hartlooper Complex * Tolsteegbrug 1 * 3511 ZN Utrecht * www.hartlooper.nl


---- --