Veilig Verkeer Nederland

Persbericht

BROEM-ritten

Elburg,

Rij -en theorieles voor 50 plussers

Vaak ondervinden oudere automobilisten problemen bij verkeerssituaties. Het verkeer is aan veranderingen onderhevig (denk aan rotondes) en ook verkeersregels wijzigen van tijd tot tijd (bijv. voorrang voor fietsers van rechts). Wat de oudere automobilist indertijd tijdens de rijop-leiding heeft geleerd, blijkt niet altijd meer voldoende te zijn om aan het hedendaagse verkeer te kunnen deelnemen.
Daarom organiseert VVN afdeling Elburg/'t Harde dit jaar weer rijvaardigheidsritten (kortweg BROEM-ritten), met name bedoeld voor de oudere automobilisten in de gemeenten Elburg en Oldebroek. Deze ritten werden al eerder in Elburg en Oldebroek gehouden en waren steeds een groot succes.
Door mee te doen krijgt men de mogelijkheid verkeerskennis en rijgedrag weer eens te testen.

Voor een goede theorieles is tijd nodig. Daarom worden het theoretische gedeelte en de prakti-sche rijvaardigheidsrit dit jaar gesplitst. De theorieles wordt gehouden op maandagavond 16 oktober in gemeenschapscentrum 't Huiken. Tijdens deze avond worden de nieuwste ontwikke-lingen behandeld, is er een theorieles en wordt er een test afgenomen. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Op dinsdag 17 oktober worden de BROEM-ritten georganiseerd, waarbij een aantal onderdelen aan bod komen: een ogentest, een gehoortest, een rem-reactietest, een videofilm over ver-keersveiligheid en de praktische rijvaardigheidsrit.
Zowel het theoretische als het praktische gedeelte worden begeleid door gekwalificeerd instruc-teurs.
Na afloop van de rijvaardigheidsrit wordt de rit in een gesprek met de rij-instructeur nog eens doornemen. Hij of zij kan wellicht een aantal handige tips geven! De rit wordt gereden in de eigen auto. Het gaat hierbij niet om een examen of een test. Meedoen aan de theorieles en rij-vaardigheidsrit heeft dus geen enkele consequentie voor het rijbewijs.

Tijdens de theorieles en rijvaardigheidsrit voor ouderen komen vele aspecten van verkeersvei-ligheid aan bod. De BROEM-ritten zijn alleszins de moeite waard om aan mee te doen!
Meer informatie is verkrijgbaar bij de heer G. Riezebos, afdeling Projectontwikkeling en verkeer van de gemeente Elburg, telefoonnummer 0525-688673.