Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht

10 oktober 2006

Persuitnodiging: Make Markets Work for climate

De noodzaak om klimaatverandering tegen te gaan staat niet meer ter discussie. Als landen, bedrijven, banken en andere belanghebbenden samenwerken kan dit zonder de economische groei af te remmen. Sterker nog, door het creëren van commercieel aantrekkelijke markten voor schonere energietechnologieën, ontstaan economische kansen.

Over dit onderwerp organiseren VROM, ABN Amro, Wereldbank, Shell en de World Business Council for Sustainable Development gezamenlijk een grote internationale klimaatconferentie. Deze conferentie met de titel 'Make markets work for climate' vindt plaats op 16 en 17 oktober in het Tuschinski theater in Amsterdam. Graag nodigen wij u uit om deze conferentie bij te wonen.

Wereldwijd neemt de vraag naar energie snel toe en daarmee dreigen de emissies van broeikasgassen snel toe te nemen. De investeringen die vandaag worden gedaan zijn bepalend voor het mondiale energieverbruik voor de komende decennia. Deze conferentie heeft als doel om te bespreken hoe landen, bedrijven, banken en andere belangenvertegenwoordigers gezamenlijk economische en financiële kansen kunnen creëren die investeringen in de energiesectoren in een duurzamere richting sturen. Zie ook


Zie het
Voor informatie en aanmelden: http://www.makemarketswork.com