Ingezonden persbericht



Utrecht, 10 oktober 2006
Sw/105

Herinrichting en riolering Van Meursstraat, Majellapark en omstreken

Enige tijd geleden is de riolering in de Van Meursstraat, Frederik van Eedenstraat en Majellapark vervangen. Tevens is er drainage aangelegd. Nu deze werkzaamheden zijn afgerond start de gemeente op maandag 16 oktober met de herinrichting en de definitieve bestrating. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind december 2006 afgerond.

Aansluitend op de start van deze werkzaamheden wordt vanaf maandag 23 oktober vanaf Majellapark (ter hoogte van nummer 27) verder gegaan met rioleringswerkzaamheden. Naar verwachting duurt de uitvoering twaalf weken. Circa een half jaar na de werkzaamheden wordt de definitieve bestrating aangelegd. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de planning veranderen.

Herinrichting Van Meursstraat
In de Van Meursstraat, Frederik van Eedenstraat en Majellapark is de riolering vervangen en is er drainage aangebracht. Met de definitieve herbestrating wordt in de Van Meursstraat (het gedeelte tussen de F. van Eedenstraat en Majellapark) aan de oneven zijde de trottoirband verplaatst. Hierdoor is het mogelijk om aan beide zijden van de straat te parkeren. Deze situatieverandering komt tot stand door een, door bewoners, ingediend en toegewezen Recht van Initiatief. De aannemer werkt in fasen waardoor telkens een stuk straat is afgesloten. Woningen blijven bereikbaar.

Riolering Majellapark, Poelhekkestraat en Broerestraat

Vanaf maandag 23 oktober wordt de hoek van Majellapark (ter hoogte van nr. 27) tot en met de Poelhekkestraat (tot aan de bocht met de ventweg langs de Th. A. Kempisweg) gerioleerd. Hierna werkt de gemeente verder aan Majellapark, tussen de de Poelhekkestraat en de Broerestraat, de Broerestraat, en vervolgens het laatste stuk Majellapark tot aan de Vleutenseweg. Naast een nieuwe riolering wordt er drainage aangelegd. De uitvoering geschiedt in fasen waarbij telkens een gedeelte van de straat is afgesloten. Woningen blijven bereikbaar omdat de trottoirs blijven liggen.

Herinrichting Majellapark, Poelhekkestraat en Broerestraat

Na de rioleringswerkzaamheden krijgt de grond de tijd om in te klinken. Na dit inklinken wordt de definitieve bestrating aangebracht. Dit gebeurt naar verwachting circa zes maanden na de werkzaamheden. In de Poelhekkestraat wordt tevens ingespeeld op het goedgekeurde Recht van Initiatief waardoor aan de oneven zijde van de straat de trottoirband wordt opgeschoven om parkeren aan beide zijden van de straat mogelijk te maken. Ook wordt de Poelhekkestraat met een ander soort steen bestraat, komen er bomengaten en worden er geveltuinen aangelegd.

Parkeren en bereikbaarheid
Voor alle werkzaamheden geldt dat deze, per fase, tijdens de uitvoering zijn afgesloten voor verkeer. Woningen blijven bereikbaar. Bewoners en gebruikers worden tijdens het werk in de betreffende fasen verzocht hun auto's elders te parkeren. Hierdoor zal de parkeerdruk tijdelijk toenemen.