Ingezonden persbericht



Utrecht, 9 oktober 2006
Sw/107

David van Mollembrug afgesloten

De gemeente start maandag 16 oktober met de renovatie van de David van Mollembrug. De renovatiewerkzaamheden vinden zowel op als onder de brug plaats waardoor de brug is afgesloten voor al het verkeer inclusief voetgangers. De totale uitvoering duurt ongeveer vier weken.

Werkzaamheden
Een gedeelde van het asfalt op de brug is bij het scharnierpunt van slechte kwaliteit en wordt vernieuwd. Tevens wordt de leuning tijdelijk verwijderd voor reparatie-werkzaamheden en krijgt deze een nieuwe verflaag. In en onder de brug worden zwakke plekken in het beton verwijderd en gerepareerd. In het landhoofd wordt het bedieningswerk van de brug gerenoveerd. De werkzaamheden beslaan de eerste fase van de renovatie. Aansluitend wordt, tijdens de tweede fase, het elektrotechnische deel van de brug gerenoveerd.

Planning
De gemeente start met de werkzaamheden op maandag 16 oktober. De afsluiting van de brug duurt drie weken. De stremming van de vaarweg duurt een week langer. Tijdens deze week, vanaf 6 november, werkt de aannemer onder de brug. Deze is dan wel weer in gebruik voor doorgaand verkeer.

Bereikbaarheid
Autoverkeer wordt omgeleid via de Brailledreef, Einsteindreef of via de Rodebrug. De haltes van lijn 1 in dit gebied vervallen. De halte David van Mollemstraat en de Draaiweg zijn tijdelijk buiten gebruik. Mensen kunnen gebruik maken van de halte op de Oudenoord. Voor een vervangende halte voor de Willem Dreeslaan kan men instappen op de Kardinaal De Jongweg. Voor bedrijven met vrachtverkeer in dit gebied gelden (hoogte-) beperkingen zij rijden via de Kaatstraat, Antonius Mattheuslaan. Deze beperkingen worden bij de omleidingsroute aangegeven.

Actuele informatie over werk aan de weg in de stad Utrecht en een daarop afgestemde routeplanner is te vinden op www.utrecht.nl/bereikbaar



Ingezonden persbericht