Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2

12 oktober 2006

Radio 2 presenteert: Trijntje Oosterhuis bij Hans Schiffers

Trijntje Oosterhuis is maandag 16 oktober gast van Hans Schiffers tijdens zijn programma Schiffers.fm op Radio 2. Vanaf half 4 vertelt Trijntje Oosterhuis over de ins en outs rond haar nieuwe cd "The Look of Love". Dit Blue Note album is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Trijntje Oostenhuis en het Metropole Orkest, waarbij zij de klassieke hits van Burt Bacharach laten herleven.

Radio 2 heeft dan meteen de primeur van Trijntje's nieuwe single "Do You Know The Way To San Jose?". Dit is de eerste single van het album dat 20 november uitkomt.

"Dinsdag 17 oktober draait Radio 2 als eerste de hele dag Trijntje's nieuwe single", zegt mede-initiatiefnemer van het project, Ron Stoeltie van Radio 2, "en we zijn er trots op dat wij 16 november het concert van Trijntje in het Beatrix theater live kunnen uitzenden op de Radio 2".

Burt Bacharach

Burt Bacharach wordt beschouwd als één van de meest belangrijke componisten van de 20e eeuw. Zeker in de jaren 60 en 70 was Bacharach een dominante naam in de populaire muziek. Dionne Warwick scoorde 20 Top 40 hits met Bacharach songs als "Anyone Who Had a Heart" (1963), "Walk On By" (1964), en "I Say a Little Prayer" (1967). Andere sterren die schitterden met zijn composities zijn Tom Jones, Aretha Franklin, Dusty Springfield, The Walker Brothers en The Carpenters. Voor de productie van "The Look of Love" kreeg Trijntje goedkeuring en medewerking van Bacharach zelf.

Schiffers.FM

Schiffers.FM is elke werkdag van 14.00 tot 17.00 uur te beluisteren op Radio 2. In het programma staat muziekjournalistiek centraal. Schiffers.FM brengt naast muziek actuele ontwikkelingen, interviews en reportages uit de (inter)nationale muziekwereld, nieuws over uit te komen cd's en gesprekken over nieuwe tournees van Nederlandse en buitenlandse artiesten. Vast onderdeel van Schiffers.FM is de muziekpuzzel.